Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Γίνεται ξανά πάρκινγκ η Πλατεία Ελευθερίας – Φεύγουν οι λαμαρίνες

Γίνεται ξανά πάρκινγκ η Πλατεία Ελευθερίας – Φεύγουν οι λαμαρίνες

Διαφήμιση

Απομακρύνονται οι λαμαρίνες από την Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να γίνει ξανά πάρκινγκ με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ θα γίνει ανάπλαση για κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ.

dimos thess

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης οι λαμαρίνες από την πλατεία Ελευθερίας θα φύγουν μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες από την εφορία Αρχαιοτήτων και θα δοθεί προς χώρο στάθμευσης στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου.

Ο κ. Κυριζίδης εξήγησε ότι “το θαλάσσιο τείχος θα επιχωματωθεί. Η εφορία αρχαιοτήτων θα κάνει μόνο καταγραφή. Θα φύγουν οι λαμαρίνες θα δοθεί προς χώρο στάθμευσης στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου”.

“Αυτή είναι η σκέψη μέχρι ο επόμενος ενάμιση χρόνος να μας φέρει την νέα εργολαβία η οποία θα έχει και το υπόγειο χώρο στάθμευσης και επιφανειακή ανάπλαση. Αν δεν μπορέσουμε να το έχουμε αυτό θα πάμε στην επιφανειακή ανάπλαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος”, συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του πάρκινγκ ο κ. Κυριζίδης είπε ότι αυτό θα γίνει εφόσον ολοκληρωθεί η αρχαιολογική ανασκαφή του θαλάσσιου τείχους, θα ξεκινήσει η λειτουργία του πάρκινγκ ελεγχόμενης στάθμευσης. “Ως πάρκινγκ θα διαρκέσει έως ότου ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας και τον υπόγειο χώρο στάθμευσης”, ανέφερε.

Καταλήγοντας, ο αντιδήμαρχος είπε ότι “στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο φέρνουμε τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την ολοκλήρωση του αρχαιολογικού σκάμματος και την επιχωμάτωση του. Έχει ήδη εγκριθεί μελέτη από την διεύθυνση κατασκευών και συντηρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, έχουν ήδη εγκριθεί τα χρήματα από την αντιδημαρχία οικονομικών και τροποποιούμε το τεχνικό πρόγραμμα ώστε να προβούμε σε συνοπτικό διαγωνισμό για την ολοκλήρωση και να έχουμε την απόδοση όλης της πλατείας στο δήμο Θεσσαλονίκης”.

thesstoday.gr