Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΕΞΥΠΠ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ – ΒΑΡΣΑΜΗ ΕΠΕ Οδηγός καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (Covid – 19) στις επιχειρήσεις

ΕΞΥΠΠ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ – ΒΑΡΣΑΜΗ ΕΠΕ Οδηγός καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (Covid – 19) στις επιχειρήσεις

Διαφήμιση

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΏΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (COVID – 19) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Είναι αυτονόητο ότι στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, (την εποχή του  κορονοϊου  όπως ονομάστηκε),  πολλοί επιχειρηματίες και εργοδότες διακατέχονται από  ανασφάλεια για την λειτουργία της επιχείρησης τους, τόσο από πλευράς οικονομικής, για το εάν θα επιβιώσουν ενόψει των  αρνητικών προοπτικών της αγοράς  όσο και από πλευράς υγείας στο χώρο εργασίας, καθώς  οποιαδήποτε παρουσία κρούσματος στην επιχείρησή τους, διακυβεύει την υγεία των  εργαζόμενων σε αυτή. Παράλληλα  αυτό σημαίνει  lockdown της επιχείρησης και πιθανή οικονομική καταστροφή.

Ακολουθούν κάποια ερωτήματα πού απασχολούν τον κάθε επιχειρηματία:

 • Τι μπορώ να κάνω για να περιορίσω τη ζημία στην επιχείρηση μου από τον covid- 19;
 • Τι θα κάνω αν αποδειχτεί ότι κάποιος εργαζόμενος ή συνάδελφος μου είναι θετικός στον ιό;
 • Πως θα προφυλάξω τους εργαζόμενους και τους πελάτες μου από τη μετάδοση του ιού;
 • Τι θα κάνω αν ξαφνικά ένας εργαζόμενος μου εμφανίσει συμπτώματα εν ώρα εργασίας;
 • Πώς θα αποφύγω τη δυσφήμιση στην περίπτωση που υπάρξει θετικό κρούσμα στην επιχείρηση μου;
 • Ενημερώνομαι από τις εγκυκλίους που κατά καιρούς δημοσιεύονται, αλλά και πάλι έχω πολλές απορίες.
 • Αναφέρονται στη δική μου επιχείρηση όσα σημειώνονται σε αυτά τα έγγραφα; Τι πρέπει να κάνω για να ακολουθώ όλα όσα επιβάλλει η νομοθεσία;

 Οι επιχειρηματίες καταβάλλουν ήδη υπεράνθρωπες προσπάθειες, να διαφυλάξουν τις εταιρίες τους, να ορθώσουν το ανάστημα τους και να επιβιώσουν σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Ο γενικός κανόνας είναι ένας και ισχύει ασφαλώς και στην περίπτωση του COVID – 19 :

Η Γνώση είναι Δύναμη!
Εμείς, στην  ΕΞ.Υ.Π.Π. Καρανάσιος – Βαρσάμη ΕΠΕ, στεκόμαστε στο πλευρό των πελατών – συνεργατών μας, ως αρωγοί, στην  Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία, δίνοντας τις λύσεις, για να καταφέρουμε όλοι μαζί να ανταπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες και στη νέα τάξη πραγμάτων.

Παρακάτω, θα βρείτε αναλυτικά, τις υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε, ώστε να ανταπεξέλθει η επιχείρηση σας στις νέες απρόβλεπτες συνθήκες που προκαλεί ο κορονοϊός.

Μπορούμε  να συζητήσουμε μαζί όλα αυτά τα θέματα  και να προστατεύσουμε με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο την επιχείρηση σας.
                                                                  
Προγράμματα Εκπαίδευσης ||  e-learning

Α) Ενημέρωση και Εκπαίδευση για τη Διαχείριση του SARS-CoV-2 σε Εργασιακούς Χώρους
Θεματικές ενότητες:

 1. Επιδημιολογικά και δημογραφικά στοιχεία του COVID- 19 (παγκόσμια και εγχώρια)
 2. Τα χαρακτηριστικά του ιού (πώς μολύνει τον οργανισμό, πώς εξελίσσεται, πώς τον αναγνωρίζουμε, ποια είναι τα συμπτώματα που προκαλεί κ.α)
 3. Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον COVID – 19 (πχ αν βρεθώ στον ίδιο χώρο με κάποιον ο οποίος είναι θετικός στον ιό, θα κολλήσω ή όχι;).

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αποσκοπεί στην επίλυση των αποριών που δημιουργούνται από τις γκρίζες ζώνες των οδηγιών που ως τώρα έχουν γνωστοποιηθεί. 

Στρατηγικό πλάνο. Ποια είναι η στρατηγική που θα μας καταστήσει την επιχείρηση σας   προστατευμένη  από τον κορονοϊό (COVID – FREE);

Β) Χτίζοντας το Υγειονομικό Πλάνο Διαχείριση του SARS-CoV-2 σε επιχειρήσεις και οργανισμούς
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεριμνά ώστε να υποδείξει στον υπεύθυνο μίας εγκατάστασης την εφαρμογή πρωτοκόλλων διαχείρισης COVID – 19 στο χώρο της επιχείρησης λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι ο ίδιος δεν είναι επαγγελματίας υγείας και δεν έχει το απαραίτητο γνωστικό επίπεδο, ώστε να αναλάβει μόνος του την ευθύνη.

Τα παραπάνω προγράμματα υλοποιούνται με την πρόσβαση του ενδιαφερόμενου σε πλατφόρμα δεδομένων και την παρακολούθηση του προγράμματος σε όχι πραγματικό χρόνο. Πλεονέκτημα της ασύγχρονης παρακολούθησης είναι η ευελιξία στην ολοκλήρωση του προγράμματος εντός 30 ημερών (τόσο διαρκούν οι κωδικοί που θα λάβει). Με τη λήξη της παρακολούθησης, ο ενδιαφερόμενος θα κληθεί να εξεταστεί (ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής – ποσοστό για επιτυχές αποτέλεσμα 75%) και να λάβει τη βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Υπηρεσίες Διαχείρισης του SARS-CoV-2

 • Έτοιμα σχέδια διαχείρισης του SARS-CoV-2 για επιχειρήσεις και οργανισμούς 

Πρόκειται για σχέδια διαχείρισης τα οποία παρουσιάζονται σε ένα γενικό πλαίσιο και αφορούν σε γενικές γραμμές όλα τα είδη των επιχειρήσεων. Για την τήρηση τους κρίνεται απαραίτητη η προσαρμογή τους στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

 • Εξατομικευμένα σχέδια διαχείρισης του SARS-CoV-2 για επιχειρήσεις και οργανισμούς 

Πρόκειται για σχέδια διαχείρισης που δημιουργούνται εξατομικευμένα για τη δική σας επιχείρηση λαμβάνοντας υπόψη αποκλειστικά τις δικές ανάγκες και τις δικές σας συνθήκες.

 • Ειδικές, δια ζώσης εκπαιδεύσεις σε θέματα διαχείρισης του SARS-CoV-2 (αυτοψία, έλεγχος κινδύνου, προτάσεις, εφαρμογή και αξιολόγηση).

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει ως στόχο την προετοιμασία του εκπροσώπου μίας επιχείρησης ώστε να εκπονήσει μόνος του το σχέδιο διαχείρισης του SARS-CoV-2 της εταιρίας.

 • Διαγνωστικός έλεγχος με τη μέθοδο της μοριακής ανίχνευσης του RNA του ιού (PCR) η οποία μέθοδος είναι 100% αποτελεσματική. (αφορά μόνο τα αστικά κέντρα Αθήνα – Θεσσαλονίκη).

Λήψη δειγμάτων είτε στο χώρο εργασίας είτε στο χώρο του κέντρου από γενεστή ή βιοπαθολόγο.                                                                                                                 
Με εκτίμηση,
για την ΕΞΥΠΠ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ – ΒΑΡΣΑΜΗ ΕΠΕ
Μαρία Σιδηροπούλου

HR & Marketing Department
Γιαννιτσών 90, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 546 106, 2310 500 650
Fax : 2310 546 177
Κιν  : 6984636530
email: info@exyppkaranasios.gr
web : www.karanasios.com