Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Θ. Σκυλακάκης: “Πρώτα θα δούμε τις τιμές στα ρεζερβουάρ να πέφτουν και μετά στα ράφια”

Θ. Σκυλακάκης: “Πρώτα θα δούμε τις τιμές στα ρεζερβουάρ να πέφτουν και μετά στα ράφια”

Διαφήμιση

“Πρώτα θα δούμε τις τιμές στα ρεζερβουάρ να πέφτουν και μετά στα ράφια”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές λόγω του ενεργειακού κόστους. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, o κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως “δεν πιστεύω ότι θα μάθουμε να ζούμε με τις τιμές του φυσικού αερίου όπως είναι τώρα”, εξηγώντας ότι οι τιμές της ενέργειας τα επόμενα χρόνια θα πηγαίνουν σαν σε λούνα παρκ “πάνω-κάτω”, μεσοπρόθεσμα πτωτικά γιατί “οι ανανεώσιμες έχουν χαμηλότερες τιμές και χωρίς σκαμπανεβάσματα”, όπως διευκρίνισε. 

“Το ’20-’21 είχαμε αποπληθωρισμό, οι τιμές σήμερα επανήλθαν σαν σύνολο στα επίπεδα του 2019”, πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης, ενώ εκτίμησε ότι το 2022 δεν θα έχουμε σοβαρή πίεση πληθωρισμού στα νοικοκυριά. “Εκεί θα κυμανθούμε στον επόμενο χρόνο με μικρή άνοδο”.

Για το έλλειμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι δεν θα χρειαστούν μέτρα και εξήγησε ότι αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό. “Ο τουρισμός θα πάει 10,5 δισ. όλη τη χρονιά και είχαμε 18 δισ. το ’19 συν το πλήγμα της πανδημίας το πρώτο εξάμηνο, ισοδυναμεί μαζί με την πορεία επενδύσεων με μια επάνοδο στο ’19 συν πάνω 1,5% το 2022”, ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Για το ενδεχόμενο ενός lockdown, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως “η ελληνική οικονομία έχει χρέος στην Ευρώπη, σωστά αναδιαρθωμένο αλλά μεγάλο, έχει πάρα πολλά μέτρα τα οποία λάβαμε και η πολιτική της κυβέρνησης είναι όστο βαθμό που ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο ιδίως μετά την τρίτη δόση, είναι χωρίς λογική αυτούς που είναι προστατευμένοι να τους κλείσουμε μέσα, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην οικονομία”

ENERGPRESS.GR