Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Καταγγέλλουν την «κλοπή» συριακού πετρελαίου από ΗΠΑ – Κούρδους

Καταγγέλλουν την «κλοπή» συριακού πετρελαίου από ΗΠΑ – Κούρδους

Διαφήμιση

Σύροι και Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν τη συμφωνία Κούρδων της Συρίας με αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία, υποστηρίζοντας πως συνιστά σαφή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και λειτουργεί ως προκάλυμμα της παράνομης πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή, με στόχο μεταξύ άλλων «την υπονόμευση των προσπαθειών της Δαμασκού για ειρήνη».

Αφορμή για τη συρο-ρωσική αντίδραση κατά των Κούρδων διοικητών των φιλοαμερικανικών «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) έδωσε η συμφωνία που έκλεισαν πριν από περίπου ενάμιση μήνα με την αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία «Delta Crescent», με τις ευλογίες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και της κυβέρνησης Τραμπ.

Τότε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταγγείλει τη συμφωνία τονίζοντας πως πρόκειται για «συμφωνία ανάμεσα σε κλέφτες που κλέβουν και κλέφτες που αγοράζουν», η οποία συνιστά «επίθεση στη συριακή κυριαρχία». Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται επίσης «η εχθρική αμερικανική προσέγγιση στη Συρία: Η κλοπή του πλούτου του συριακού λαού και η παρεμπόδιση των προσπαθειών του κράτους για την ανοικοδόμηση».

(902.gr)