Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ανάκληση των ολοκαίνουργιων ηλεκτρικών Toyota και Subaru!

Ανάκληση των ολοκαίνουργιων ηλεκτρικών Toyota και Subaru!

Διαφήμιση
  • newsautoteam
  • 27/06/2022 10:45

Η Toyota και η Subaru έχουν ήδη στείλει ενημερωτικές επιστολές για ανάκληση στους ιδιοκτήτες των νεότευκτων ηλεκτρικών τους μοντέλων bZ4X και Solterra αντίστοιχα, για έναν απίθανο αλλά και πολύ σοβαρό λόγο.

Η ανάκληση των αυτοκινήτων και από τις δύο εταιρείες αθροιστικά, αφορά περί τα 5.300 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Reuters, η Toyota έχει δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για την αιτία που εξέδωσε ανάκληση για το μοντέλο της, ενώ η Subaru δεν έχει προβεί σε αντίστοιχα λεπτομερή αναφορά. Αμφότερες οι εταιρείες, έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί το πρόβλημα και στα δύο μοντέλα. Η ανάκληση αφορά όπως είπαμε κάτι παραπάνω από 5.300 αυτοκίνητα, bZ4X και Solterra, που είναι δύο μοντέλα «δίδυμα» και έχουν εξελιχτεί από κοινού από τις δύο Ιαπωνικές εταιρείες.

Ο λόγος για τον οποίο γίνεται η συγκεκριμένη ανάκληση, είναι πως υπάρχει κίνδυνος να έχουν βιδωθεί με τρόπο μη ασφαλή οι τροχοί των αυτοκινήτων και να είναι ορατό το ενδεχόμενο να αποκολληθούν από το αυτοκίνητο ενώ αυτό βρίσκεται σε κίνηση. Η Toyota υπέβαλε ανάκληση στο υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας και θα το κάνει και με το NHTSA στις ΗΠΑ. Από τις 2.700 μονάδες του ηλεκτρικού crossover bZ4X που «γνωρίσαμε» πρόσφατα και αφορά η ανάκληση, οι 260 κατασκευάστηκαν για την αγορά των ΗΠΑ, 2.200 για την Ευρώπη, 110 για την Ιαπωνία και 20 για τον Καναδά, ενώ οι υπόλοιπες για άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Η Subaru αντίστοιχα, ανακάλεσε 2.600 Solterra παγκοσμίως, από τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν ακόμα φτάσει στους ιδιοκτήτες τους. Στο επίκεντρο του ζητήματος φαίνεται να βρίσκεται ένα μπουλόνι στην πλήμνη που μπορεί να χαλαρώσει και ενδεχομένως να προκαλέσει την ακούσια απομάκρυνση του τροχού, όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει. Το υπουργείο Μεταφορών στην Ιαπωνία εξέδωσε οδηγία για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που αφορά η ανάκληση, συμβουλεύοντάς τους να τα αφήσουν σταθμευμένα μέχρι να δοθεί η λύση.

  • Οι φωτογραφίες με τα δύο μοντέλα μαζί, είναι από τη σελίδα του Panama Subaru Club στο Facebook.

newsauto.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων