Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Δείτε τα 300 νέα μοντέλα αυτοκινήτων που δεν «πληρώνουν» τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Δείτε τα 300 νέα μοντέλα αυτοκινήτων που δεν «πληρώνουν» τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Διαφήμιση

Το carandmotor.gr σας παρουσιάζει όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς που «απαλλάσσουν» τον ιδιοκτήτη τους από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Στα τέλη του 2010 ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των καινούργιων οχημάτων άλλαξε και το βασικό κριτήριο του κυβισμού έδωσε τη σκυτάλη στις εκπομπές CO2 (για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2010 και μετά). Στις αρχές της φετινής χρονιάς και με αφορμή το αυστηρότερο πρωτόκολλο μέτρησης ρύπων και κατανάλωσης, το WLTP, που εφαρμόζεται από όλους τους κατασκευαστές που διαθέτουν οχήματα προς πώληση στη Γηραιά Ήπειρο, η κυβέρνηση άλλαξε εκ νέου την κλίμακα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των καινούργιων αυτοκινήτων που ταξινομούνται στη χώρα μας, ώστε να τα προσαρμόσει στα νέα δεδομένα.

Πλέον, τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν έως 122 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο παίρνουν το πολυπόθητο «ελευθέρας» και εξαιρούνται από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Όπως θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε και παρακάτω, το παραπάνω όριο που ισχύει, πλέον, δημιουργεί μια λίστα 300 σχεδόν αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς για τα οποία δε θα χρειαστεί να πληρώσετε ετήσια τέλη κυκλοφορίας!

Στην παρακάτω λίστα περιλαμβάνονται μοντέλα όλων των κατηγοριών, ακόμη και προτάσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ και πολλών ίππων, κάτι που δείχνει πως η εξέλιξη της τεχνολογίας προχωρά με γοργούς ρυθμούς προκειμένου οι κατασκευαστές να εναρμονιστούν πλήρως με τις νέες αυστηρές ευρωπαϊκές νόρμες για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Δείτε όλη τη λίστα των μοντέλων στο carandmotor.gr

energypress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων