Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Εταιρεία ταξί αποσύρει τον στόλο των Tesla της. Δείτε γιατί.

Εταιρεία ταξί αποσύρει τον στόλο των Tesla της. Δείτε γιατί.

Διαφήμιση

Η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στη Γαλλία, ανακοίνωσε ότι σταματά τη χρήση των ηλεκτρικών της Tesla Model 3 μέχρι νεοτέρας.

Η G7, όπως ονομάζεται η γαλλική φίρμα, αποσύρει τα Tesla Model 3 ύστερα από ένα θανατηφόρο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα από τα οχήματά της το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το ατύχημα συνέβη το Σάββατο στο Παρίσι, όταν ένας εκτός υπηρεσίας οδηγός της μετέφερε την οικογένειά του σε ένα εστιατόριο, όμως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, χτύπησε έναν ποδηλάτη, τρεις πεζούς και έπεσε πάνω σε ένα Van

Από το ατύχημα έχασε τη ζωή του ένας πεζός και επίσης, 20 άλλοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 3 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που κυκλοφόρησαν στο Γαλλικό τύπο, υπάρχουν υποψίες ότι το ατύχημα συνέβη λόγω δυσλειτουργίας των συστημάτων του Model 3. Στέλεχος της G7 ανέφερε ότι ο οδηγός προσπάθησε να φρενάρει το αυτοκίνητο, όμως αντίθετα αυτό επιτάχυνε. Επίσης, ο δήμαρχος του τοπικού διαμερίσματος ανέφερε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι «κόλλησε» το γκάζι. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα εάν το αυτοκίνητο είχε ενεργό Autopilot.

Οι υπεύθυνοι της G7 αναφέρουν ότι περιμένουν το πόρισμα της έρευνας που διεξάγει η αστυνομία για τα αίτια του δυστυχήματος και προς το παρόν, σταματούν την κυκλοφορία των 37 Tesla Model 3 που έχουν στο στόλο τους.

Η Tesla έχει αρνηθεί να σχολιάσει το γεγονός.

Η G7 είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στο Παρίσι, έχοντας στις τάξεις της 9.000 οδηγούς, οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι συνεργάτες της που είναι και οι κάτοχοι του αυτοκινήτου τους. Τα μισά από τα αυτοκίνητα της G7 είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά, ενώ η εταιρεία στοχεύει σε έναν 100% «πράσινο» στόλο μέχρι το 2027.

https://www.carandmotor.gr/

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων