Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Μειώνεται το ενδιαφέρον του κόσμου

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Μειώνεται το ενδιαφέρον του κόσμου

Διαφήμιση

Κώστας Παστρίμας

Στη Μ. Βρετανία όλο και λιγότεροι δηλώνουν ότι θα αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αδιαφορούν οι νέες γενιές.

Μια ενδιαφέρουσα τάση αποτυπώνεται στην έρευνα που έκανε το CarGurus στη Μεγάλη Βρετανία. Η αρκετά μεγάλη όρεξη των Βρετανών για ηλεκτρικά οχήματα φαίνεται να μειώνεται, με λιγότερους ανθρώπους να δηλώνουν ότι αναμένουν να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα την επόμενη δεκαετία.

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές της βενζίνης έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ και η πώληση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων θα απαγορευτεί από το 2030, το ενδιαφέρον των οδηγών στο Η.Β. για ηλεκτρικά οχήματα έχει μειωθεί όταν συγκρίνουμε το 2021 με το 2022. Συγκεκριμένα, η πιθανή ιδιοκτησία στα επόμενα πέντε χρόνια έπεσε από το 44% στο 40% ενώ στα επόμενα 10 χρόνια από το 66% στο 59%.

Η έρευνα του CarGurus διαπίστωσε ότι η μείωση του ενδιαφέροντος προήλθε σε μεγάλο βαθμό από τη νεότερη γενιά, με την πιθανότητα υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων από άτομα 18-29 ετών τα επόμενα 10 χρόνια να μειώνεται από 74% σε 56% (μείωση 18%). Η πτώση της πιθανής μελλοντικής ιδιοκτησίας ηλεκτρικού οχήματος ευθυγραμμίζεται με τη μείωση του ενθουσιασμού για τα EV στη λεγόμενη Generation Z, που μειώθηκε κατά 26% από το 2021 έως το 2022.

Φορτιστές και μπαταρίες τα μεγαλύτερα κίνητρα

Η έρευνα παρουσίασε επίσης τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα έπειθαν τους οδηγούς να προχωρήσουν στην αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος. Στην κορυφή της λίστας των κινήτρων ήταν η μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σταθμών φόρτισης (49%), οι τεχνολογικές βελτιώσεις σε σχέση με το μέγεθος της μπαταρίας και το χρόνο φόρτισης (47%) και η ισοτιμία κόστους με τα θερμικά οχήματα (43%). Σημειώθηκε επίσης ότι τα φορολογικά κίνητρα και οι εκπτώσεις (33%) ήταν ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για να πειστούν οι καταναλωτές να κάνουν την αλλαγή σε ηλεκτρικό.

Η έρευνα του CarGurus ανέδειξε επίσης τις πιο επιθυμητές μάρκες αυτοκινήτων μεταξύ των πιθανών οδηγών ηλεκρικών οχημάτων. Η Ford (35%), η Audi (31%) και η BMW (29%) διεκδίκησαν τις τρεις πρώτες θέσεις, ακολουθούμενες από τη Volkswagen (29%) και την Tesla (27%).
 
https://www.gazzetta.gr/
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων