Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ηράκλειο Κρήτης: Ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων

Ηράκλειο Κρήτης: Ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων

Διαφήμιση

Η επιστροφή στην προ-covid καθημερινότητα σημαίνει απελευθέρωση των μετακινήσεων και, ταυτόχρονα, επαναφορά των τιμών των καυσίμων σε ύψη προ πανδημίας.

Κατά τον μήνα Ιούνιο, οπότε άρθηκαν και οι τελευταίοι περιορισμοί στην κίνησή μας, οι τιμές λιανικής των καυσίμων που βρίσκονται αναρτημένες στα ταμπλό των πρατηρίων στο Ηράκλειο σημείωσαν αύξηση κατά 5%.

Το “πάγωμα” της κινητικότητας κατά τη διάρκεια των lockdowns, ως μέτρο αποφυγής της διασποράς του κορωνοιού, είχε επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις και είχε περιορίσει την ελευθερία των ιδιωτικών κινήσεων μας, ωστόσο είχε και τη θετική του όψη: οι τιμές της βενζίνης “κατρακυλούσαν” φθάνοντας σε ιστορικά χαμηλά.

Παράγοντες της τοπικής αγοράς ανέμεναν “διόρθωση” με τη λήξη του “μεγάλου συναγερμού” για την πανδημία και την επαναφορά μας στις ελεύθερες μετακινήσεις- κάτι που σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες.

Οι ανατιμήσεις είναι συνεχείς σε καθημερινή βάση, λέει στο ekriti, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης. Όπως επισημαίνει πρόκειται για μια φυσιολογική ανάκαμψη των τιμών, σημειώνοντας ότι τώρα η τιμή του πετρελαίου έχει φθάσει τα 74 δολάρια το βαρέλι, όταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε “βυθιστεί” στα 20 με 22 δολάρια.

“Η κατάσταση θα μας ανησυχήσει εάν το βαρέλι φθάσει τα 100 δολάρια” υπογραμμίζει. Με βάση τη σημερινές διεθνείς συνθήκες, η τιμή της αμόλυβδης στο Ηράκλειο βρίσκεται από 1,67 έως 1,68 ευρώ, και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,39 με 1,40 ευρώ.

Ενδεικτικό της “γρήγορης” διόρθωσης της αγοράς καυσίμων, είναι ότι μόλις μέσα σε δύο εβδομάδες σε βενζινάδικο στο Ηράκλειο η τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε κατά 15 λεπτά.

Καθώς αποδεικνύεται η επιστροφή στην προ-covid καθημερινότητα δεν έχει μόνο θετικές όψεις αλλά και ορισμένες αρνητικές…

(ekriti.gr)

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων