Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Θ. Κιουρτζής, Πρόεδρος ΕΝ.ΒΕ.Θ. – Π.Ο.Π.Ε.Κ: «Το κέρδος μας έχει μειωθεί. Να ελεγχθούν τα διυλιστήρια»

Θ. Κιουρτζής, Πρόεδρος ΕΝ.ΒΕ.Θ. – Π.Ο.Π.Ε.Κ: «Το κέρδος μας έχει μειωθεί. Να ελεγχθούν τα διυλιστήρια»

Διαφήμιση

Όπως λέει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην Αφροδίτη Τζιαντζή, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, την τελευταία εβδομάδα η τιμή χονδρικής του πετρελαίου κίνησης στα διυλιστήρια αυξήθηκε κατά 7,1 λεπτά το λίτρο, ενώ το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκε κατά 3,2 λεπτά το λίτρο -αύξηση περίπου 5%, και θα περάσει στον καταναλωτή τις επόμενες ημέρες.

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι αδιάφορο για τα πρατήρια. Το κέρδος των πρατηριούχων έχει μειωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2021. Στις 1/9/2021 το περιθώριο κέρδους σύμφωνα με τη μέση τιμή της χώρας ήταν 9,8% και την 1/3/2022 είχε πέσει στο 7,9%.»

Το ενδιαφέρον πρέπει να στραφεί στο κατά πόσο είναι οι τιμές δίκαιες και πόσο άμεσες είναι οι αυξήσεις στα διυλιστήρια. Να ελέγχονται και τα διυλιστήρια αν έχουν όντως αγοράσει καύσιμα σε νέες τιμές και έχουν αυξήσει τις τιμές τους αντίστοιχα ή αν αύξησαν το περιθώριο κέρδους τους.

Αν στρέψουμε την προσοχή μας μόνο στον πρατηριούχο, ξεχνάμε από πού προέρχεται η αύξηση. Περιμένουμε την κατάθεση της τροπολογίας (σημ. για το πλαφόν στο περιοθώριο κέρδους που έχει προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα ο υπ. Ανάπτυξης), να δούμε ποια στάδια της αλυσίδας διακίνησης αφορά».

Η ΠΟΠΕΚ επαναφέρει το αίτημα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα, με ταυτόχρονη καταπολέμηση της παραβατικότητας, που θα φέρει εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία

ΕΦ ΣΥΝ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων