Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ισπανία: Έκρηξη σε διαμέρισμα της Μαδρίτης

Ισπανία: Έκρηξη σε διαμέρισμα της Μαδρίτης

Διαφήμιση

Έκρηξη σημειώθηκε σε διαμέρισμα στη Μαδρίτη, την πρωτεύουσα της Ισπανίας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δώδεκα τραυματίες και πως οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 ελαφρά τραυματίες από την έκρηξη στο διαμέρισμα της Μαδρίτης, η οποία πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου. 

Η πυροσβεστική έχει σπεύσει στο σημείο και έχει απεγκλωβίσει 5 άτομα. Η φωτιά έχει ξεσπάσει στον τελευταίο όροφο μιας τετραώροφης πολυκατοικίας στην περιοχή Barrio de Salamanca και για αυτό η τοπική αστυνομία χρησιμοποιεί drones για να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς και τυχόν περισσότερους εγκλωβισμένους.

Τέσσερις άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα, προσθέτοντας ότι η αιτία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. «Κάποιες εργασίες πραγματοποιούνταν μέσα στο κτίριο» στην ακριβή γειτονιά Σαλαμάνκα όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

«Πυροσβέστες είναι μέσα στο κτίριο, ελέγχουν τη δομή του και θέλουν να διαπιστώσουν εάν τυχόν βρίσκονται σε αυτό περισσότεροι άνθρωποι», δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telemadrid.

Αυτήκοοι μάρτυρες περιγράφουν στο τοπικό 20 minutos, ότι ήταν μια «φρικτή έκρηξη» που ταρακούνησε τα πάντα στο πέρασμά της, καθώς είχε και ωστικό κύμα. Στο σημείο βρίσκονται και τεχνικοί εταιρειών φυσικού αερίου για να κάνουν μετρήσεις, επειδή είναι πολλοί οι περαστικοί που ανέφεραν ότι υπάρχει μια μυρωδιά αερίου στη γύρω περιοχή.

Η εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων, Γκέμα Μαρτίν, δήλωσε ότι ένα σχολείο στην απέναντι πλευρά του δρόμου από το κτίριο δεν υπέστη ζημιές και δεν υπήρξε ανάγκη να απομακρυνθούν τα παιδιά από αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Mirror και 20Minutos

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων