Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κέρδη άνω του 1,5% για το πετρέλαιο

Κέρδη άνω του 1,5% για το πετρέλαιο

Διαφήμιση

Με κέρδη έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το νέο πακέτο ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας ενίσχυσαν τις προοπτικές για ζήτηση του αργού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 55.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 787.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Οκτωβρίου. Παράλληλα, ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μέσω τακτικών κρατικών προγραμμάτων, τα οποία καλύπτουν περισσότερους εργαζόμενους, μειώθηκε κατά 1 εκατ. στους περίπου 8,4 εκατ. για την εβδομάδα μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Οι τιμές πήραν ώθηση επίσης και από τη δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η χώρα του δεν έχει αποκλείσει την καθυστέρηση της αύξησης της παραγωγής από τον OPEC+ που είναι να εφαρμοστεί τον Ιανουάριο, όπως μετέδωσε το Bloomberg νωρίτερα σήμερα.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 61 cents ή 1,5% και έκλεισε στα 40,64 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.  Παράλληλα, το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου πρόσθεσε 73 cents ή σχεδόν 1,8% στα 42,46 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων