Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κέρδη 1,6% για το αργό

Κέρδη 1,6% για το αργό

Διαφήμιση

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε την Τρίτη το πετρέλαιο μετά από τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας θα δείξουν υποχώρηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts περιμένουν τα κυβερνητικά στοιχεία να δείξουν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή θα είναι η δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών εάν επιβεβαιωθούν. Περιμένουν παράλληλα τα αποθέματα βενζίνης να υποχωρήσουν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια και τα διυλισμένα αποθέματα κατά 3 εκατ. βαρέλια.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου – το οποίο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών – ενισχύθηκε κατά 63 cents ή 1,5% και έκλεισε στα 41,46 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.  

Το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου – το πιο κοντινό συμβόλαιο πλέον – πρόσθεσε 64 cents ή 1,6% και αναρριχήθηκε στα 41,70 δολ. το βαρέλι.

Τέλος το Brent Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 54 cents ή 1,3% στα 43,16 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων