Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κιουρτζής: Όσοι μπορούν το… γυρίζουν στο πετρέλαιο (ηχητικό )

Κιουρτζής: Όσοι μπορούν το… γυρίζουν στο πετρέλαιο (ηχητικό )

Διαφήμιση

Στο ράλι των τιμών στα υγρά καύσιμα και στις επιπτώσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝΒΕΘ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Θέμης Κιουρτζής μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως εξήγησε ο κ. Κιουρτζής αυτή τη στιγμή η μέση τιμή για την αμόλυβδη είναι στο 1,855 ευρώ το λίτρο, για το πετρέλαιο κίνησης στο 1,27 και για το πετρέλαιο κίνησης στο 1,55 ευρώ το λίτρο, ενώ πάνω από 1 ευρώ το λίτρο (1,04-1,05) «πέταξε» και το υγραέριο. Υπογράμμισε δε πως οι σημερινές αυξήσεις της τιμής του αργού στις διεθνείς αγορές θα αποτυπωθούν στα ελληνικά πρατήρια καυσίμων την Κυριακή ή τη Δευτέρα, καθώς οι πρατηριούχοι έχουν προχωρήσει σε αποθεματοποίηση με τις προηγούμενες τιμές.

Γυρίζουν τον διακόπτη…

Ο κ. Κιουρτζής επισήμανε πως δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας υγρών καυσίμων, ενώ αποκάλυψε πως πολλοί καταναλωτές -νοικοκυριά και επιχειρήσεις- που είχαν τη δυνατότητα να της διπλής θέρμανσης και δεν ξήλωσαν τα συστήματα πετρελαίου όταν στράφηκαν στο φυσικό αέριο, γυρίζουν τον… διακόπτη στο πετρέλαιο.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Θέμης Κιουρτζής στη Μαρία Σαμολαδά:

Μεγάλο ξενοδοχείο το… γύρισε χτες στο πετρέλαιο

Ήδη, χτες μεγάλο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης επέστρεψε στο πετρέλαιο θέρμανσης, είπε ο κ. Κιουρτζής. «Και όσα νοικοκυριά δεν πέταξαν τους καυστήρες πετρελαίου -παρότι εκβιάστηκαν να το κάνουν-να είστε σίγουροι πως ήδη χρησιμοποιούν πετρέλαιο», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΕΝΒΕΘ και της ΠΟΠΕΚ αναφέρθηκε και στο δυσβάσταχτο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. «Θα έρθουν μαύροι λογαριασμοί (σ.σ για το ρεύμα) και απλήρωτοι», είπε χαρακτηριστικά και προέβλεψε πως αυτό το κόστος δεν θα μπορέσουν να το σηκώσουν οι επιχειρήσεις.

Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση πως πολλές επιχειρήσεις θα αναστείλουν τη λειτουργία τους διότι δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στα κόστη και στην παραγωγή.

 

https://www.grtimes.gr/ 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων