Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Οι ανησυχίες για την ανάκαμψη της ζήτησης ρίχνουν τις τιμές του πετρελαίου

Οι ανησυχίες για την ανάκαμψη της ζήτησης ρίχνουν τις τιμές του πετρελαίου

Διαφήμιση

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν την Τρίτη εν μέσω ανησυχιών ότι η πιθανή αύξηση των κρουσμάτων COVID-19  θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για καύσιμα.

Το μπρεντ κατέγραψε πτώση τη Δευτέρα αφού η Aramco ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, μείωσε τις επίσημες τιμές πώλησης του Οκτωβρίου για το αραβικό ελαφρύ αργό , που θεωρείται ως ένδειξη της αύξησης της ζήτησης, καθώς η πανδημία εξακολουθεί να εξαπλώνεται.

Η υγειονομική κρίση σε συνδυασμό με το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου που είναι μια περίοδος αιχμής της ζήτησης για καύσιμα κίνησης «έχει στρέψει την  προσοχή της αγοράς στο κατά πόσον η ανάκαμψη της ζήτησης είναι αρκετά ισχυρή – και σαφώς υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες, όπως έχει δείξει η κίνηση των τιμών της Aramco», είπε ο Lachlan Shaw, επικεφαλής της έρευνας της National Australia Bank ενώ η ΑΝΖ Research σημειώνει ότι υπάρχουν «ανησυχίες ότι η πρόσφατη ανάκαμψη της ζήτησης ενδέχεται να σταματήσει, καθώς το ευρύ κοινό παραμένει επιφυλακτικό για τα εκτεταμένα ταξίδια».

Την Τρίτη το πρωί το αργό διαπραγματεύεται στα 38,97 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 2,01% και το μπρεντ στα 41,91 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,24%.

(insider.gr)

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων