Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πάτρα: Αρνητική χρονιά το 2020 και για τα πρατήρια καυσίμων

Πάτρα: Αρνητική χρονιά το 2020 και για τα πρατήρια καυσίμων

Διαφήμιση

Μπορεί η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Πάτρας να δείχνει ότι δεν έχει μειωθεί, κατά την διάρκεια αητού του δεύτερου lockdown που επί της ουσίας συνεχίζεται, όμως η πτώση στον τζίρο των πρατηρίων καυσίμων είναι δεδομένη.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες πρατηριούχους καυσίμων η πτώση αυτή αγγίζει το 50% για τα πρατήρια που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της Πάτρας και το ξεπερνάει στις περιπτώσεις αυτές που τα καταστήματα είναι σε εθνικά δίκτια.

Η απαγόρευση βλέπετε των μετακινήσεων που επί της ουσίας δεν τηρείται ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο αυστηρή, έχει παίξει τον ρόλο της στη μείωση των τζίρων των βενζινάδικων.

Ειδικότερα, από τις απογευματινές ώρες και μετά όταν στους δρόμους η κίνηση των οχημάτων μειώνεται αισθητά, η πτώση αυτή είναι ακόμα πιο έντονη για τα βενζινάδικα.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι πολλά από αυτά κλείνουν κατά τις 9 το βράδυ το αργότερο, όταν σε κανονικές περιόδους δούλευαν έως τις 12 ή και όλη τη νύχτα.

Πτώση όμως υπάρχει και στο πετρέλαιο θέρμανσης παρά τη μείωση της τιμής του. Το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος έχει προμηθευτεί πετρέλαιο από την περασμένη άνοιξη όταν η τιμή του ήταν ακόμα πιο χαμηλή, αλλά και του ότι ακόμα δεν έχουν έρθει τα μεγάλα κρύα και η θερμοκρασία είναι σε γενικές γραμμές αρκετά υψηλή έχει παίξει τον ρόλο του σε όλο αυτό.

Συμπερασματικά η κρίση της πανδημίας και οι συνέπειες της έχουν μειώσει αισθητά την κίνηση και τους τζίρους του κλάδου, με το 2020 να είναι μία αρνητική χρονιά και για τα πρατήρια καυσίμων, παρά το γεγονός ότι οι δύο καραντίνες δεν έκλεισαν τα καταστήματα τους.

patraevents.gr

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων