Στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ για την τόνωση της οικονομίας και την στήριξη των εργαζομένων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε, μιλώντας στον Ant1, ο κ. Παπαθανάσης, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «στοιχίζουν όσο επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος» και πρόσθεσε ότι στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «να απαλύνει τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων που επλήγησαν από την πανδημία».

ΕΝΦΙΑ

Σχετικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι «άγγιξε τους ιδιοκτήτες ακίνητων και έγινε πολύ νωρίτερα από αυτό που είχε προγραμματιστεί», ενώ για τη μείωση των εισφορών τόνισε ότι «έχει φτάσει στο 4%. Αυτό το μέτρο έπρεπε να έχει έρθει πολύ νωρίτερα». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους εργαζόμενους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι «ο τζίρος έχει πέσει λόγω της πανδημίας και πολλά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι για να στηρίξουν τους επαγγελματίες». «Η πολιτεία θα συνεχίζει να στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», είπε και πρόσθεσε ότι «έρχεται το ταμείο ανάκαμψης για να στηρίξει την οικονομία».

Ακόμα χαρακτήρισε «καταπληκτικό μέτρο» την επιστρεπτέα προκαταβολή και ανέφερε ότι «έρχεται και τρίτος κύκλος που θα καλύψει περισσότερες επιχειρήσεις».

INSIDER.GR