Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πρεμιέρα αύριο του πετρελαίου θέρμανσης με «καυτές» τιμές – Αυξήσεις της τάξης του 45% – Στα 1,13 με 1,15 ευρώ/λίτρο η εκκίνηση

Πρεμιέρα αύριο του πετρελαίου θέρμανσης με «καυτές» τιμές – Αυξήσεις της τάξης του 45% – Στα 1,13 με 1,15 ευρώ/λίτρο η εκκίνηση

Διαφήμιση
Κωνσταντίνος Φιλίππου

Κλείδωσαν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και από αύριο Παρασκευή θα ξεκινήσει η διάθεση του.

Οι σχεδόν βέβαιες εκτιμήσεις ανθρώπων της πετρελαϊκής αγοράς δείχνουν οι πρώτες ποσότητες να πωλούνται με ένα εύρος τιμών στα 1,13 με 1,15 ευρώ το λίτρο για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά το κόστος θα ξεπερνά τα 1,20 ευρώ το λίτρο.

Οι τιμές αυτές είναι αυξημένες κατά 45% σε σχέση με πέρυσι και ανεβάζουν υπέρμετρα το κόστος θέρμανσης των νοικοκυριών με πετρέλαιο. Την αντίστοιχη περίοδο του 2020 η μέση τιμή διάθεσης του ήταν στα 0,798 ευρώ ανά λίτρο, κόστος που είχε διαμορφωθεί σε αυτά τα επίπεδα εξαιτίας και της βουτιάς που είχε προκαλέσει στις τιμές του μαύρου χρυσού η πανδημία.

Η ανάκαμψη της ζήτησης, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σε συνδυασμό με το ράλι των διεθνών τιμών ενέργειας οδήγησαν σε υψηλά επίπεδα και το πετρέλαιο, το οποίο χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά για να ζεσταθούν τη χειμερινή σεζόν.

Στελέχη των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών σημειώνουν ότι ήδη εκδηλώνονται οι πρώτες παραγγελίες από οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι σπεύδουν αφενός να γεμίσουν τις άδειες δεξαμενές τους και αφετέρου να προλάβουν το καύσιμο πριν συνεχίσει κι άλλο την ανοδική πορεία του.

Ωστόσο, όπως, συμπληρώνουν μπορεί να καταγράφονται από τώρα προ-παραγγελίες όμως το μέγεθος τους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Επιπλέον, προσθέτουν πως οι ποσότητες κυμαίνονται γύρω στα 500 λίτρα, κάτι που δείχνει και τη δυσκολία των νοικοκυριών να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα. 

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων