Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Προβληματίζουν την αγορά καυσίμων τα σενάρια για το επίδομα θέρμανσης – Πρεμιέρα στα 77 σεντς και υποτονική η ζήτηση λόγω αποθεμάτων

Προβληματίζουν την αγορά καυσίμων τα σενάρια για το επίδομα θέρμανσης – Πρεμιέρα στα 77 σεντς και υποτονική η ζήτηση λόγω αποθεμάτων

Διαφήμιση
Χρήστος Στεφάνου

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην αγορά καυσίμων τα σενάρια για τις αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση προτίθεται να επιδοτήσει εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης, τόσο το φυσικό αέριο όσο και την αγορά ξύλων και pellets.

Όπως υποστηρίζουν ωστόσο πηγές της αγοράς πετρελαιοειδών, μόνο το πετρέλαιο είναι υπεφορολογημένο σε αντίθεση με το φυσικό αέριο. Αντίστοιχα για τα ξύλα υπάρχει το πρόβλημα της αιθαλομίχλης που προκαλείται από τη χρήση τους. Πρόκειται για μια απόφαση που δεν την κατανοούμε αναφέρουν πηγές της αγοράς, που επισημαίνουν ότι το ποσό που διατίθεται είναι εξαιρετικά μικρό και μετά βίας καλύπτει τις ανάγκες των ασθενέστερων νοικοκυριών. 

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή πρεμιέρα αυτή έγινε στα 77 σεντς δηλαδή χαμηλότερα κατά 2 σεντς από το κλείσιμο της περασμένης σεζόν τον Μάιο που έγινε στα 79 σεντς. Ωστόσο παρά τις χαμηλές τιμές, η ζήτηση ήταν υποτονική καθώς αφενός μεν πολλοί καταναλωτές είχαν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο, αφετέρου δε οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ήπιες. 

Σε κάθε περίπτωση πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα το επόμενο διάστημα. 

ENERGYPRESS.GR

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων