Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ροδόπη: Αναθέρμανε τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης ο «Διομήδης»

Ροδόπη: Αναθέρμανε τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης ο «Διομήδης»

Διαφήμιση

Αναθέρμανε τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης ο «Διομήδης». Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την επικράτηση ισχυρών βόρειων ανέμων, αύξησαν τις παραγγελίες σε πετρέλαιο αφού αυξήθηκαν και οι ανάγκες για ζέστη, παραδέχεται ο ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στην Κομοτηνή και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) Γιώργος Τζαμπαζλής. 

Βέβαια την ίδια στιγμή ο κος Τζαμπαζλής μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5fm  διαπιστώνει την οικονομική δυσπραγία των καταναλωτών, που βρίσκονται σε δυσκολία να προμηθευτούν και να πληρώσουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης. Μάλιστα τις τελευταίες τρεις ημέρες και με αφορμή την έλευση της κακοκαιρίας «Διομήδης» η τιμή του πετρελαίου έλαβε πάλι την ανιούσα. Οι καταναλωτές προμηθεύονται μικρές ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. 

Η αυξημένη τιμή προβληματίζει τόσο τους καταναλωτές όσο και τους πρατηριούχους, με τον κο Τζαμπαζλή να απευθύνεται στους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας λέγοντας πως «οι βουλευτές όλων των παρατάξεων πρέπει να ενωθούν  και να πιέσουν την κυβέρνηση να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, ειδικά για τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα που αυτή τη στιγμή υποφέρουν από το κρύο, διαφορετικά δε θα έχουμε φθηνό πετρέλαιο».

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο νομό Ροδόπης κυμαίνεται τις τελευταίες ημέρες περί του 1,16 ευρώ το λίτρο. 

(xronos.gr)

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων