Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Σοκ στην Tesla: Παράνομοι και οι 1.800 φορτιστές της στη Γερμανία

Σοκ στην Tesla: Παράνομοι και οι 1.800 φορτιστές της στη Γερμανία

Διαφήμιση

Προβλήματα με το νόμο ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Tesla στη Γερμανία αφού οι φορτιστές τις που βρίσκονται εκεί λειτουργούν παράνομα.

Ειδικότερα, το σύνολο των φορτιστών της Tesla επί γερμανικού εδάφους, το οποίο υπολογίζεται στους 1.800, δεν συμμορφώνεται με τους νόμους τους κράτους. Από τους φορτιστές της αμερικάνικης εταιρείας απουσιάζει ένας φανερός μετρητής που καταγράφει με ακρίβεια την ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτείται σε ένα αυτοκίνητο.

Στη Γερμανία, αυτοί που εξαιρούνται από τον συγκεκριμένο νόμο είναι οι πάροχοι ενέργειας που δίνουν δωρεάν ρεύμα για τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και εκείνοι που χρεώνουν μια στάνταρ τιμή αφού έτσι ο πελάτης γνωρίζει εξ των προτέρων το ποσό που θα πληρώσει. Από την άλλη εταιρείες που λειτουργούν ως πάροχοι και χρεώνουν με την κιλοβατώρα πρέπει να χρησιμοποιούν φορτιστές που έχουν εφοδιαστεί με τον εν λόγω μετρητή.

Η Tesla «άνοιξε» πρόσφατα τους φορτιστές της για χρήση και από κατόχους αυτοκινήτων που δεν έχουν κατασκευαστεί από την αμερικάνικη εταιρεία με χρέωση 0,70 ευρώ ανά κιλοβατώρα και αυτό είναι που αναμένεται να την φέρει τώρα αντιμέτωπη με το γράμμα του γερμανικού νόμου.


Οι Αμερικάνοι ξεκίνησαν να προσφέρουν πιλοτικά υπηρεσίες φόρτισης σε αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών στην Ευρώπη τον τελευταίο περίπου χρόνο εκμεταλλευόμενοι το διευρυμένο δίκτυο τους. Η αρχή έγινε τον Νοέμβιο του 2021 από τη Νορβηγία και σύντομα, στις αρχές του 2022 ακολούθησαν οι Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, η Φινλανδία, η Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε η στρατηγική της Tesla εφαρμόστηκε και στη Γερμανία, μόνο που εκεί ισχύουν διαφορετικοί νόμοι για τα «κλειστά» και «ανοιχτά» στο κοινό δίκτυα φόρτισης. Από τους φορτιστές της Tesla απουσιάζει η οθόνη που ενημερώνει για την ηλεκτρική ενέργεια με τους χρήστες να βασίζονται στην εφαρμογή των Αμερικανών για να γνωρίζουν την ποσότητα του ρεύματος που καταναλώνουν.

Προς το παρόν οι γερμανικές αρχές τηρούν στάση αναμονής απέναντι στην Tesla δίνοντας με αυτόν το τρόπο το χρονικό περιθώριο στους Αμερικάνους να ενσωματώσουν στους φορτιστές τους μετρητές. Σύμφωνα και με τα σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν και άλλες εταιρείες στη Γερμανία που λειτουργούν παράνομα φορτιστές, ωστόσο το δίκτυο της Tesla έχει και τους περισσότερους παράνομους ταχυφορτιστές στη χώρα.

carandmotor.gr

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων