Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας κινείται το πετρέλαιο

Στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας κινείται το πετρέλαιο

Διαφήμιση

Στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας κινείται η τιμή του πετρελαίου καθώς ο ΟΠΕΚ+ επιμένει στη σταδιακή χαλάρωση της παραγωγής. Την Τρίτη, τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ+ με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία δήλωσαν ότι ενώ η ζήτηση ανακάμπτει, εξακολουθούν να υπάρχει αβεβαιότητα, η οποία συνδέεται με την πανδημία κάτι που κατ’ επέκταση τους αποθαρρύνει από το να αυξήσουν περαιτέρω την παραγωγή.

Πολλοί έμποροι λένε ότι η διάθεση εμβολίων και τα κυβερνητικά μέτρα τόνωσης αύξησαν τη ζήτηση για πετρέλαιο, αφήνοντας την αγορά σε ένα συνεχές έλλειμμα που βοήθησε στην αύξηση των τιμών του αργού κατά 35% από τα τέλη του περασμένου έτους. Τα απότομα κέρδη στις αγορές εμπορευμάτων έχουν προστεθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ανησυχία των επενδυτών για μια πιθανή ταχεία αύξηση του πληθωρισμού.

O ΟΠΕΚ+ αναγνώρισε σε μια δήλωση «τη συνεχιζόμενη ενίσχυση της αγοράς, με τη ζήτηση πετρελαίου να δείχνει σαφή σημάδια βελτίωσης κα τα αποθέματα να μειώνονται  καθώς η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται στα περισσότερα μέρη του κόσμου».

Ωστόσο, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Αμπντουλάζ Μπιν Σαλμάν ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι ο πληθωρισμός θεωρείται άμεσο πρόβλημα. Προειδοποίησε αντ ‘αυτού ότι εξακολουθούσε να βλέπει «σύννεφα στον ορίζοντα» για ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου.

Αναλυτές του ΟΠΕΚ+ εκτιμούν ότι μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, τα οποία παρέχουν προστασία από τις διαταραχές του εφοδιασμού, θα έχουν πέσει κάτω από το μέσο όρο του 2015-2019, ανοίγοντας το δρόμο για υψηλότερες τιμές αλλά και, ενδεχομένως, θα δώσει ώθηση ώστε ο όμιλος να αυξήσει τελικά την παραγωγή γρηγορότερα.

Την Τετάρτη το απόγευμα, 18:54 ώρα Ελλάδος, το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,50 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,15% και το μπρεντ στα 71,03 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,11%.

(insider.gr)

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων