Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Συγκρότημα κατοικιών απαγόρευσε τα ηλεκτρικά – Δες γιατί

Συγκρότημα κατοικιών απαγόρευσε τα ηλεκτρικά – Δες γιατί

Διαφήμιση

Ένας ιδιοκτήτης κατοικίας σε συγκρότημα στο Κολοράντο των ΗΠΑ, έλαβε ένα ενδιαφέρον mail από τους διαχειριστές του συμπλέγματος, σύμφωνα με το οποίο οι ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων δεν θα μπορούν πλέον να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στο χώρο του πάρκινγκ, για «λόγους ασφαλείας».

Μέσα στο mail αναφέρεται πως λόγω πολλαπλών καταγεγραμμένων περιστατικών στα οποία ηλεκτρικά αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες ενώ βρισκόντουσαν παρκαρισμένα ή φόρτιζαν, η διεύθυνση του συγκροτήματος θα ήθελε να αποφύγει αυτό τον κίνδυνο, καθώς είναι πολύ πιθανό εάν συμβεί κάτι παρόμοιο στον χώρο στάθμευσης τους, οι απώλειες – περιουσίας αλλά και ζωής – θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές. Η επιστολή συνοδευόταν από τα σχετικά δημοσιεύματα μερικών δημοσιογραφικών μέσων, πάνω στα οποία βασιζόταν και το επιχείρημα των διαχειριστών, πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές ούτε για να αποφευχθεί, αλλά και ούτε για να τεθεί υπό έλεγχο ένα τέτοιο περιστατικό εάν προκύψει.

 

Αν και η πιθανότητα ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο να πάρει φωτιά όντως υπάρχει, σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο υπαινίσσεται το κείμενο. Μην ξεχνάμε πως και με τα οχήματα που χρησιμοποιούν θερμικό κινητήρα υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στατιστικά, οι περιπτώσεις όπου ένα όχημα με θερμικό κινητήρα τυλίχθηκε στις φλόγες είναι πολύ περισσότερες από αυτές που αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα. Το θέμα είναι πως τα «παραδοσιακά» βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα δεν συνηθίζουν να αναφλέγονται ενώ βρίσκονται σβηστά και σταθμευμένα, αλλά εν κινήσει ή μετά από κάποιο τρακάρισμα. Το ίδιο δεν μπορούμε να πούμε πως ισχύει και για τα EVs, των οποίων τα περισσότερα περιστατικά αφορούν αυτοκίνητα που βρίσκονται στην κατάσταση που αναφέρουμε παραπάνω. Σταθμευμένα ή εν ώρα φόρτισης.

https://www.gocar.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων