Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Τα λαθραία καύσιμα, η αγία «τριάδα» και τα εστιατόρια του ξεπλύματος

Τα λαθραία καύσιμα, η αγία «τριάδα» και τα εστιατόρια του ξεπλύματος

Διαφήμιση
Διονύσης Θανάσουλας
 

Στο στόχαστρο της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος έχουν μπει οι πρωταγωνιστές των ερευνών και η μεθοδολογία που ακολουθούν για να «καθαρίζουν» τα κέρδη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος για κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων, με πρωταγωνιστές γνώριμους στις Αρχές.

Τα νέα στοιχεία που βγαίνουν στο φως από την συγκεκριμένη έρευνα «φωτογραφίζουν» επιχειρηματία από τον χώρο της εστίασης, ο οποίος είναι φίλος με πρατηριούχο που φέρεται να έχει εντρυφήσει εδώ και χρόνια στο λαθρεμπόριο καυσίμων.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, ο εστιάτορας χρησιμοποιεί κατά κόρον τα μαγαζιά εστίασης που διατηρεί σε διάφορες περιοχές, ώστε να «ξεπλένονται» τα κέρδη από το παράνομο εμπόριο καυσίμων που έχει στήσει το κύκλωμα.

Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της Δίωξης, η έρευνα γύρω από το συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων θα «τραβήξει» χρονικά, αφού εκτός από τον εστιάτορα και τον πρατηριούχο, υπάρχουν και άλλοι που έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο.

Πρόκειται σύμφωνα με τους Αστυνομικούς για μια πλειάδα αχυρανθρώπων, που εμπλέκονται στην διακίνηση των λαθραίων καυσίμων αλλά και στο ξέπλυμα των κερδών, οι οποίοι κινούνται σε διάφορους χώρους.

Η συγκεκριμένη υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων επανήρθε στο στόχαστρο της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος με κεντρικό πρωταγωνιστή έναν γνώριμο των Αρχών και άλλους δύο άνδρες στους ηγετικούς ρόλους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αξιωματούχων ο πρώτος είναι ένας επιχειρηματίας γνώριμος στους Αστυνομικούς, που διατηρούσε πρατήριο καυσίμων στο οποίο είχε σημειωθεί φονική έκρηξη πριν από χρόνια.

Ο ίδιος άνθρωπος που απασχολεί εδώ και χρόνια τις αρχές αφού φέρεται να είχε στήσει μέχρι και ανύπαρκτη μη καταχωρημένη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, εταιρεία εμπορίας καυσίμων, φέρεται σύμφωνα με τις έρευνες να συνεχίζει τις παράνομες αυτές δραστηριότητες.

Το περίεργο στην συγκεκριμένη υπόθεση που πρωταγωνιστεί και αυτό που ξένισε αρχικά τους άντρες της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος ήταν το όνομα του γνωστού σχετικά επιχειρηματία από τον χώρο της εστίασης που κυκλοφορεί εδώ και καιρό μαζί με τον συγκεκριμένο πρατηριούχο.

Όταν άρχισαν να ψάχνουν εντατικά έθεσαν και τους δύο στο στόχαστρο των ερευνών μαζί με τον προμηθευτή του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, που φέρεται να είναι ένα παλιό γνωστό όνομα της νύχτας.

Σε αυτόν φέρεται να ανήκει βυτίο που «πιάστηκε» πρόσφατα στον Ασπρόπυργο κατά τη διάρκεια των ερευνών για την αγία «τριάδα» του κυκλώματος που βρίσκεται πλέον υπό συνεχή παρακολούθηση.
 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων