Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Αφορολόγητο: Προσοχή στις αποδείξεις με κάρτα – Σχέδιο για αύξηση του ορίου

Αφορολόγητο: Προσοχή στις αποδείξεις με κάρτα – Σχέδιο για αύξηση του ορίου

Διαφήμιση

Περισσότερες αποδείξεις με κάρτα πρέπει να μαζέψουν μισθωτοί και συνταξιούχοι – Αλλάζει το όριο για πληρωμές με “πλαστικό χρήμα” για το αφορολόγητο – Πρόστιμο με μεγάλο φόρο για όσους δεν συμπληρώσουν τα ποσά
Στην αύξηση του ποσού που πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι με αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος ή e-banking για να «πιάσουν» το αφορολόγητο όριο προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο για τα εισοδήματα του 2019.

Από το 2019 το ελάχιστο ποσοστό που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι με ηλεκτρονική αποδείξεις θα διαμορφωθεί:

• 15% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ (από 10% σήμερα).

• 20% για εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ (από 15% σήμερα).

• 25% για εισόδημα από 30.000,01 και άνω με το ανώτατο ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ (από 20%).

Μάλιστα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν τα ποσοστά να κυμανθούν από 20% έως 30%.
Πόσες αποδείξεις θα χρειάζονται οι φορολογούμενοι
Στο υπουργείο Οικονομικών “βλέπουν” ότι τα έσοδα δεν πάνε καλά καθώς τα ποσοστά που ισχύουν σήμερα για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου είναι ιδιαίτερα χαμηλά και έτσι η πλειοψηφία των φορολογουμένων σταματάει μετά από μερικούς μήνες να συναλλάσσονται με πλαστικό χρήμα. και κάπως έτσι έρχεται η αύξηση…
Ετήσιο Εισόδημα