Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Αισιοδοξία Nasser για rebound των τιμών πετρελαίου στο β’ εξάμηνο του έτους

Αισιοδοξία Nasser για rebound των τιμών πετρελαίου στο β’ εξάμηνο του έτους

Διαφήμιση

Τετάρτη 01/07/2020 – 15:52
Καμία ανησυχία δεν εξέφρασε για πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοϊού ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Saudi Aramco
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser, είναι πεπεισμένος ότι η ζήτηση πετρελαίου θα συνεχίσει να ανακάμπτει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
«Τα χειρότερα είναι πίσω μας» δήλωσε ο Nasser στον αντιπρόεδρο της IHS Markit, Dan Yergin.
«Είμαι πολύ αισιόδοξος για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε, επισημαίνοντας δεδομένα στην Κίνα που δείχνουν ότι η ζήτηση βενζίνης και ντίζελ έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται κοντά στα επίπεδα προ Covid-19.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Περισσότερες χώρες θα αρχίσουν να ανοίγουν, οπότε το βλέπουμε να αντικατοπτρίζεται στη ζήτηση αργού. Η ζήτηση πετρελαίου είχε ήδη ανακάμψει σε περίπου 90 εκατομμύρια βαρέλια. Tον Απρίλιο από τα 75 έφτασαν τα 80 εκατομμύρια βαρέλια.

Ταύτιση απόψεων

Η άποψη από τον επικεφαλής του κρατικού γίγαντα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας είναι σύμφωνη με τις προβλέψεις του IEA και του ΟΠΕΚ, οι οποίες βλέπουν τη ζήτηση κατά μέσο όρο 91,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και 90,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα αντίστοιχα το 2020.

«Υπάρχουν διαφορετικές προβλέψεις που εξετάζουν μεταξύ 95 και 97 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου την ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, οπότε όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα κορανoϊού ή όχι», δήλωσε ο Nasser.

Καμία «ανησυχία» για δεύτερο κύμα

Δεν ανησυχώ επίσης για ένα δεύτερο κύμα γιατί νομίζω ότι είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι τώρα», δήλωσε ο Nasser.
«Όλες οι χώρες, όλα τα ιατρικά ιδρύματα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένα. Μάθαμε πολλά κατά το πρώτο κύμα», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr