Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η Aker BP ανακάλυψε νέα δεξαμενή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα

Η Aker BP ανακάλυψε νέα δεξαμενή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα

Διαφήμιση

Εκτιμάται ότι διαθέτει μεταξύ 45 και 153 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου και μπορεί να επεκτείνεται στα θαλάσσια σύνορα της Νορβηγίας με τη Βρετανία
Η Aker BP έχει ανακαλύψει μια δεξαμενή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά τη γεώτρηση κοντά στο πεδίο του Alvheim στη Βόρεια Θάλασσα, ανακοίνωσε η νορβηγική εταιρεία τη Δευτέρα 4/2/2019.
Γνωστή ως Froskelaar, η δεξαμενή εκτιμάται ότι διαθέτει μεταξύ 45 και 153 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου και μπορεί να επεκτείνεται στα θαλάσσια σύνορα της Νορβηγίας με τη Βρετανία, πρόσθεσε η εταιρεία.
«Η γεώτρηση θα συνεχιστεί και θα εκτελέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συλλογής δεδομένων για τον προσδιορισμό του μεγέθους και της ποιότητας της ανακάλυψης», ανέφερε η Aker BP στην ανακοίνωση.
Όταν διαπιστώθηκε ότι τα αποθέματα διασχίζουν τα βρετανικά-νορβηγικά παράκτια σύνορα, τα δύο έθνη μοιράζονται τα έσοδα από την παραγωγή με βάση εκτιμήσεις για το πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο βρίσκεται σε κάθε πλευρά.
Η Aker BP είναι κάτοχος άδειας με ποσοστό συμμετοχής 60%, ενώ η σουηδική εταιρεία Lundin Petroleum και η Vaar Energi της Eni κατέχουν το 20%.
Η Aker BP ανήκει κατά 40% στην νορβηγική Aker ASA και το 30% στην BP Plc.

www.worlenergynews.gr