Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
«Άλμα» 1,5% για το αργό πετρέλαιο μετά από επίθεση σε τάνκερ της Σαουδικής Αραβίας

«Άλμα» 1,5% για το αργό πετρέλαιο μετά από επίθεση σε τάνκερ της Σαουδικής Αραβίας

Διαφήμιση

13 05 2019
Άλμα σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας ότι δύο από τα πετρελαιοφόρα της δέχθηκαν επίθεση κοντά στο Στενό του Ορμούζ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός διαχείρισης πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ αλ Φάλι, δήλωσε μέσω του επίσημου πρακτορείου Τύπου της χώρας ότι υπήρξαν «σημαντικές ζημιές» στα δύο δεξαμενόπλοια, καθώς αυτά τα πλοία προσπάθησαν να περάσουν στον Περσικό Κόλπο νωρίς την Κυριακή το πρωί, όπως ανέφερε η The Wall Street Journal.

Σ’ αυτό το κλίμα, το αργό τύπου WTI ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 1,5% στα 62.57 δολάρια ανά βαρέλι μετά τις απώλειες αξίας 0,7% την Παρασκευή ενώ αυτή τη στιγμή κερδίζει κατά 1,3%.

Αντίστοιχα, ανοδικά κινήθηκε και το αργό τύπου Brent κατέγραψε αύξηση κατά 1,02% στα 71.68 δολάρια ανά βαρέλι ενώ τώρα ενισχύεται κατά 1,56%.

Όπως αναφέρει το Marketwatch, το επεισόδιο της επίθεσης έρχεται λίγες μέρες αφού οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι θα στείλουν βομβαρδιστικά αεροπλάνα μετά τα όσα περιέγραψε η κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ έκανε λόγο για αυξημένες απειλές από το Ιράν.

Οι Σαουδάραβες αναγνώρισαν ποια χώρα θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για την επίθεση στο Στενό του Ορμούζ, την πιο πολυσύχναστη πλωτή οδό παγκοσμίως για παγκόσμιες μεταφορές πετρελαίου στη θάλασσα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Μουσαί, ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τις επιθέσεις εναντίον των πλοίων της Σαουδικής Αραβίας.

(Liberal.gr)