Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Άλμα 4% για το αργό

Άλμα 4% για το αργό

Διαφήμιση

Άλμα 4% σημείωσε το πετρέλαιο σήμερα εν μέσω αισιοδοξίας ότι ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει μαζί με τη Ρωσία σε λίγες ημέρες τον περιορισμό της παραγωγής του για να απομακρύνει ένα μέρος της πλεονάζουσας προσφοράς από την αγορά.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου σκαρφάλωσε 2,02 δολ. ή 4% στα 52,95 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Φεβρουαρίου κέρδισε 2,23 δολ. ή σχεδόν 3,8% στα 61,69 δολ. το βαρέλι.

Το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στο περιθώριο της συνόδου της G-20 στην Αργεντινή ότι η χώρα του και η Σαουδική Αραβία έχουν συμφωνήσει να παρατείνουν τον περιορισμό της παραγωγής.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε την ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση του με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αν και διευκρίνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν γίνει ακόμα.

Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Βιέννη, με τους περισσότερους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο Οργανισμός θα μειώσει την παραγωγή του σε συνεργασία με τη Ρωσία.

«Η εκτίμηση μας είναι ότι θα χρειαστεί μια μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα για να αντιστραφεί η συνεχιζόμενη μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων, κόντρα στην εποχή, και να υποχωρήσουν πάλι τα αποθέματα κοντά στο μέσο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών», αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε σημερινό τους σημείωμα.

CAPITAL.GR