Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η BP ανακάλυψε ένα δισ. βαρέλια πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού με την βοήθεια της νέας τεχνολογίας

Η BP ανακάλυψε ένα δισ. βαρέλια πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού με την βοήθεια της νέας τεχνολογίας

Διαφήμιση

Σχεδιάζει επέκταση της παραγωγής

Η BP ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε δύο νέα κοιτάσματα πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και έχει εντοπίσει επιπλέον δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου σε έναν υπάρχοντα τομέα χάρη στη νέα σεισμική τεχνολογία.
Η βρετανική εταιρεία, ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη 8/1/2019 ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή στο πετρελαιοφόρο πεδίο Atlantis στον Κόλπο του Μεξικού, εδραιώνοντας την ιδιότητά της ως του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου στην περιοχή αυτή.
Η εταιρεία έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην τεχνολογία και τις δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» νέους πόρους και να μειώσει το κόστος.
Η ανάπτυξη των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων Atlantis Phase 3 θα περιλαμβάνει τη διάνοιξη οκτώ πηγών και ένα νέο σύστημα υποθαλάσσιας παραγωγής που θα ενισχύσει την παραγωγή της BP κατά 38.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως. Η έναρξη της παραγωγής είναι προγραμματισμένη για το 2020.
Μαζί με τις νέες ανακαλύψεις, η BP στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή της στον Κόλπο του Μεξικού με πάνω από 300.000 boed προς το παρόν και 400.000 boed έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020.
Η BP ανακοίνωσε ότι η νέα σεισμική τεχνολογία την βοήθησε να εντοπίσει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου στον τομέα Thunder Horse μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ προηγουμένως θα χρειαζόταν ένα χρόνο για να αναλυθεί.
Η BP ανήγγειλε επίσης ανακαλύψεις πετρελαίου στο Manuel και Nearly Headless Nick στον Κόλπο. Το Manuel, το οποίο ανήκει κατά το ήμισυ στην Royal Dutch Shell, θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Na Kika.
«Η επιχείρηση της BP του Κόλπου του Μεξικού είναι το κλειδί της στρατηγικής μας για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου υψηλού περιθωρίου», δήλωσε ο επικεφαλής του BP Bernard Looney σύμφωνα με το Reuters.
«Και αυτά τα πεδία είναι ακόμα μικρά – μόνο το12% των υδρογονανθράκων που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο του Κόλπου έχουν παραχθεί μέχρι στιγμής. Μπορούμε να δούμε πολλές ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη «, πρόσθεσε.
Η BP δήλωσε ότι εξετάζει επίσης την ανάπτυξη των φάσεων 4 και 5 του Atlantis καθώς και την επέκταση των πεδίων Thunder Horse, Na Kika και Mad Dog.

www.worldenergynews.gr