Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
«Ανάσα» από τις μειώσεις των τιμών στα καύσιμα της Κύπρου

«Ανάσα» από τις μειώσεις των τιμών στα καύσιμα της Κύπρου

Διαφήμιση

Ο ΟΠΕΚ, μαζί με τη Ρωσία (η οποία δεν είναι μέλος του) αναμένεται πως θα ανακοινώσουν περικοπές στην παραγωγή και εφοδιασμό της αγοράς με πετρέλαιο, κατά τη συνάντηση της Βιέννης, στις 6 Δεκεμβρίου, κάτι που αναμένεται να ανεβάσει περαιτέρω τις τιμές
Ανάσα για τους καταναλωτές οι τελευταίες μειώσεις στις τιμές των καυσίμων και στην Κύπρο, μετά την κάθετη πτώση στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου που μειώθηκαν στα 50 δολάρια το βαρέλι.
Η μέση τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων βρίσκεται στα €1.247 το λίτρο σε σύγκριση με 1.324 τον περασμένο μήνα, η τιμή του πετρελαίου κίνησης στα €1.332 σε σύγκριση με €1.389 και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα €0.952 σε σύγκριση με €0.978.
Βέβαια, χθες οι τιμές του αργού αυξήθηκαν περισσότερο από 5% μετά από την ανακοίνωση, για 90 ημερών ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο Κίνας – ΗΠΑ, στην οποία προβλέπεται και αναστολή για αυτό το διάστημα επιβολής επιπλέον εμπορικών δασμών.
Επιπροσθέτως, ο ΟΠΕΚ, μαζί με τη Ρωσία (η οποία δεν είναι μέλος του) αναμένεται πως θα ανακοινώσουν περικοπές στην παραγωγή και εφοδιασμό της αγοράς με πετρέλαιο, κατά τη συνάντηση της Βιέννης, στις 6 Δεκεμβρίου, κάτι που αναμένεται να ανεβάσει περαιτέρω τις τιμές.
Για πρώτη φορά είναι ευχάριστες,σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» για τους καταναλωτές και οι περισσότερες παρατηρήσεις από το παρατηρητήριο λιανικών τιμών βενζίνης 95 και πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών για τον περασμένο μήνα. Σημειώνονται οι μειώσεις των τιμών τον Νοέμβριο και η οικονομική ελάφρυνση των καταναλωτών από την εξαγγελθείσα πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας καυσίμων, οι αγορές από τα κατεχόμενα και οι διαφορές μεταξύ των μειώσεων στην ΕΕ και στην Κύπρο.

www.worldenergynews.gr