Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Οι ανελαστικές δαπάνες για την ενέργεια απειλούν με προσωρινό λουκέτο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Οι ανελαστικές δαπάνες για την ενέργεια απειλούν με προσωρινό λουκέτο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Διαφήμιση

21 02 2020 | 10:23
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επισημαίνοντας ότι η προβλεπόμενη για φέτος επιχορήγηση του Πανεπιστημίου δεν επαρκεί για να πληρωθούν ΔΕΗ, πετρέλαιο θέρμανσης και δημοτικά τέλη, μιας και η προβλεπόμενη επιχορήγηση.

Με την κατάσταση να είναι ένα βήμα πριν φτάσει στο απροχώρητο, η Σύγκλητος συζήτησε πριν από λίγες ημέρες επί του Τακτικού Προϋπολογισμού.

Στο ψήφισμα στο οποίο κατέληξε, σημειώνει σχετικά ότι «η Σύγκλητος επαναφέρει ως επείγον θέμα το ελλειμματικόν του Τακτικού Προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2020, του οποίου εκκρεμεί η έγκριση. Επισημαίνεται προς κάθε κατεύθυνση ότι η προβλεπόμενη επιχορήγηση αδυνατεί να καλύψει με στοιχειώδη επάρκεια ανελαστικές δαπάνες που απαιτούνται για την ενέργεια (ΔΕΗ, πετρέλαιο θέρμανσης – δημοτικά τέλη), καθώς και τις λειτουργίες των ακαδημαϊκών Τμημάτων, ιδίως αυτών με εργαστηριακό και κλινικό χαρακτήρα.

Η Σύγκλητος, για μία ακόμη φορά, επισημαίνει επίσης τις επιφυλάξεις της ως προς το μέτρο της απόδοσης του 20% του προβλεπόμενου προϋπολογισμού μετά από αξιολόγηση των Ιδρυμάτων, εφόσον δεν καλύπτονται οι πάγιες και ανελαστικές ανάγκες του Ιδρύματος.

Η υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος δεν συνάδει προς τις εξαγγελίες περί αναβάθμισης των ακαδημαϊκών λειτουργιών και καθιστά επισφαλή τη συνέχιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου στους επόμενους μήνες».

energypress.gr