Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ανοδική αντίδραση για το αργό με το βλέμμα στα αποθέματα

Ανοδική αντίδραση για το αργό με το βλέμμα στα αποθέματα

Διαφήμιση

29 04 2020 | 10:11
Ισχυρά κέρδη εμφανίζουν οι τιμές του αργού μετά τις απώλειες της Τρίτης, καθώς τα τελευταία στοιχεία για την πορεία των αποθεμάτων έδειξαν μικρότερη των αναμενόμενων αύξηση, δίνοντας ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία.

Το αμερικανικό αργό παραδόσεως Ιουνίου σημειώνει άλμα 13,3% στα 13,98 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent του ίδιο μήνα κερδίζει 3,1% στα 21,09 δολ. το βαρέλι.

Η άνοδος ακολουθεί τα στοιχεία του American Petroleum Institute τα οποία έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 10 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Απριλίου, φτάνοντας τα 510 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με το Reuters. Αυτό ήταν χαμηλότερο από την εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση κατά 10,6 εκατ. βαρέλια.

Τα στοιχεία του API έδειξαν παράλληλα πτώση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 1,1 εκατ. βαρέλια και αύξηση των διυλισμένων αποθεμάτων κατά 5,5 εκατ. βαρέλια.

Τα κέρδη ακολουθούν τις άγριες διακυμάνσεις των τιμών χθες καθώς οι επενδυτές παραμένουν ιδιαίτερα νευρικοί υπό το φόβο μιας επανάληψης της ιστορικής κατρακύλας της προηγούμενης εβδομάδας που οδήγησε το αμερικανικό συμβόλαιο σε αρνητικό κλείσιμο για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το αμερικανικό συμβόλαιο βρέθηκε χθες να κατρακυλά σχεδον 20%, για να περάσει στη συνέχεια σε ανοδικό έδαφος, σημειώνοντας άλμα έως και 6%. Τελικά έκλεισε με πτώση 3,4% στα 12,34 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας για την πορεία των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα κυβερνητικά στοιχεία αναμένεται να δείξουν αύξηση των αποθεμάτων κατά 11 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 24 Απριλίου.

Οι αναλυτές περιμένουν παράλληλα αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 2,7 εκατ. βαρέλια και των διυλισμένων αποθεμάτων κατά 3,7 εκατ. βαρέλια.

(capital.gr)