Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Με άνοδο 2,2% έκλεισε το αμερικανικό αργό, μετά τις επιθέσεις στον Κόλπο του Ομάν

Με άνοδο 2,2% έκλεισε το αμερικανικό αργό, μετά τις επιθέσεις στον Κόλπο του Ομάν

Διαφήμιση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.44

Με άνοδο της τάξης του 2,2% έκλεισε η συνεδρίαση για το αμερικανικό αργό, σε μία ημέρα κατά την οποία οι τιμές του «μαύρου χρυσού» επηρεάστηκαν έντονα από την επίθεση σε δύο τάνκερ, στον Κόλπο του Ομάν, ανοικτά των ακτών του Ιράν.

Το γεγονός κλιμάκωσε την ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, οδηγώντας σε φόβους για διαταραχές στην ροή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο 1,14 δολαρίων ή 2.2%, κλείνοντας στα 51,14 δολάρια το βαρέλι, έχοντας αγγίξει, μέσα στην ημέρα, τα 53,45 δολάρια.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου κέρδισε 1,34 δολ. ή 2.2%, στα 61,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά τη συνεδρίαση άγγιξε και τα 62,64 δολάρια.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, το Brent είχε υποχωρήσει κατά 3,7% στα στα 59,97 δολ., τη χαμηλότερη τιμή του από τις 28 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, σε δηλώσεις του νωρίτερα, κατηγόρησε το Ιράν και σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον θα φέρει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, συμπληρώνοντας ότι η χώρα του «θα υπερασπιστεί τις δυνάμεις της».

Το Ιράν αρνήθηκε κάθε ευθύνη για τις επιθέσεις, καταγγέλλοντας «προβοκάτσια».