Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Άνοδος πάνω από 2% στο πετρέλαιο λόγω του τυφώνα Florence – Στα 69 δολ. το αργό στα 79 το brent

Άνοδος πάνω από 2% στο πετρέλαιο λόγω του τυφώνα Florence – Στα 69 δολ. το αργό στα 79 το brent

Διαφήμιση

Αύξηση της ζήτησης για βενζίνη

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη 11/9/2018 καθώς ο τυφώνας Florence πλησιάζει στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 2,5% στα $ 69,25 το βαρέλι, ενώ το Brent σημείωσε άνοδο 2,2% στα 79,10 δολάρια.
Ο τυφώνας Florence, διατήρησε την κατηγορία 4, καθώς προσέγγιζε τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα. Η καταιγίδα αναμένεται να περάσει στην ξηρά αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Θα μπορούσε επίσης να είναι η χειρότερη καταιγίδα που χτύπησε τη Βόρεια Καρολίνα σε 60 χρόνια.
«Οι επενδυτές αγοράζουν πριν από το κτύπημα, έστω και εάν δεν υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος», τονίζει ο John Kilduff, αναλυτής της Again Capital. «Η βενζίνη προκαλεί, την αύξηση της ζήτησης που βλέπουμε, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από την καταιγίδα … Σε κρίσιμες περιόδους όπως αυτοί οι άνθρωποι θα αγοράσουν για να βεβαιωθούν ότι είναι καλυμμένοι» δήλωσε ο John Kilduff, της Again Capital
Τα συμβόλαια βενζίνης RBOB για την παράδοση Οκτωβρίου αυξήθηκαν 2,2% στα $ 2,0007 το βαρέλι.
«Υπήρξαν ανησυχίες για το αν θα επηρεάσει τον Colonial Pipeline που είναι μεγάλος αγωγός στα βορειοανατολικά», δήλωσε ο Gene McGillian, αντιπρόεδρος της Tradition Energy. Η βενζίνη έχει οδηγήσει την αγορά υψηλότερα και θα μπορούσε να υπάρξει ανησυχία για τον Florence, αλλά στην πραγματικότητα ο τυφώνας θα πρέπει να δημιουργήσει καταστροφή της ζήτησης.
Το αργό ενισχύθηκε επίσης καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ πιέζουν τις εξαγωγές αργού του Ιράν, σφίγγοντας την παγκόσμια προσφορά, παρά τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον για να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή.
«Ο αντίκτυπος των κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν είναι έντονα αισθητός», δήλωσε ο Tamas Varga, αναλυτής της χρηματιστηριακής εταιρίας PVM Oil στο Λονδίνο. «Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι προφανώς η ποσότητατου ιρανικού πετρελαίου που εξαφανίζεται από την αγορά».
Η Ουάσιγκτον έχει δώσει προθεσμία στους συμμάχους της να μειώσουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου και αρκετοί αγοραστές από την Ασία, όπως η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Ινδία, προχωρούν σε μειώσεις.

www.worldenergynews.gr