Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ανοίγουν οι βελτιωμένες προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ

Ανοίγουν οι βελτιωμένες προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ

Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία περνά η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ καθώς σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο προβλέπεται να ανοίξει το ΤΑΙΠΕΔ τις βελτιωμένες προσφορές που είχε ζητήσει πριν το Πάσχα από τα δύο επενδυτικά σχήματα, τις εταιρίες Snam – Fluxys – Enagas και τις Reganosa – Transgaz – EBRD.

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στο τίμημα καθώς κατά τον πρώτο γύρο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ξεπέρασε τα 450 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση ελπίζει οι βελτιωμένες προσφορές να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο κατώφλι, με τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής να αναφέρουν ότι η υψηλότερη προσφορά για το ΔΕΣΦΑ θα είναι πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ. Εάν επιβεβαιωθούν, τότε η πώληση του 66% του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου αποκτά μια μεγάλη δυναμική που φαίνεται να ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά της εταιρείας.

Το ιδιαίτερα θετικό μομέντουμ που αντικατοπτρίζεται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας με λειτουργικά κέρδη 177 εκατ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017 αλλά και τα ενισχυμένα ταμειακά διαθέσιμα που ανέρχονταν σε 227 εκατ. ευρώ. Επιπλέον η κυβέρνηση πετυχαίνει ένα τίμημα που θα είναι πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ της προηγούμενης ιδιωτικοποίησης με τους Αζέρους της Socar που για το ΔΕΣΦΑ είχαν προσφερθεί 400 εκατ. ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr