Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Οι απειλές του Τραμπ «βυθίζουν» το πετρέλαιο

Οι απειλές του Τραμπ «βυθίζουν» το πετρέλαιο

Διαφήμιση

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα αυξήσει δραστικά τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα ύστερα από τις απειλές του Τραμπ ότι θα αυξήσει τις κυρώσεις κατά των κινεζικών προϊόντων. Ο κίνδυνος να εκτροχιαστούν οι συνομιλίες που θα έδιναν ένα τέλος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας ασκεί σημαντικές πιέσεις στην τιμή του μαύρου χρυσού με το αργό να διαπραγματεύεται στα 60,43 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 2,44% κ αι το μπρεντ στα 69,23 δολάρια καταγράφοντας πτώση 2,29%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στο Twitter την Κυριακή ότι θα αυξήσει δραστικά τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα αυτή την εβδομάδα, κάτι που επέφερε αλυσιδωτές επιπτώσεις στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου.

«Η σκληρή γραμμή που υιοθέτησε ο Τραμπ ξαφνικά κατά της Κίνας έχει θορυβήσει τους επενδυτές, οι οποίοι προσπαθούν να μειώσουν τα επίπεδα κινδύνου στις αγορές», δήλωσε ο Jasper Lawler, αναλυτής στο London Capital Group. Από την άλλη, η Κίνα φέρεται να είναι έτοιμη να ακυρώσει τις προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα συνομιλίες με την Ουάσιγκτον.

Όσον αφορά στην πετρελαϊκή βιομηχανία, υπάρχουν ενδείξεις περαιτέρω αύξησης της παραγωγής από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η ακαθάριστη παραγωγή έχει ήδη αυξηθεί κατά περισσότερο από 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τις αρχές του 2018. Αυτό έχει καταστήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες τον μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο .

INSIDER.GR