Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Γ. Αρβανιτίδης: Ήμασταν και είμαστε κατά της απαξίωσης των ΕΛ.ΠΕ.

Γ. Αρβανιτίδης: Ήμασταν και είμαστε κατά της απαξίωσης των ΕΛ.ΠΕ.

Διαφήμιση

Συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομενων στον όμιλο ΕΛΠΕ
Να επανεξετάσει την θέση της σχετικά τμε την ιδιωτικοποιήση των ΕΛΠΕ καλεί την κυβέρνηση ο Γ. Αραβνιτίδης υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Γ. Αρβανιτίδη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Αρβανιτίδης «μαζί με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας μας Β. Κεγκέρογλου, συναντήθηκε με εκπροσώπους από όλα τα Σωματεία των εργαζομένων στον Όμιλο των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ (ΕΛ.ΠΕ.) προκειμένου να συζητηθεί η άκρως προβληματική διαδικασία ιδιωτικοποίησής τους, που είχε δρομολογήσει η Κυβέρνηση.
Τις ενστάσεις του Κινήματος Αλλαγής, σε αυτόν τον διαγωνισμό, τις είχα εκφράσει τόσο με επισκέψεις μου στα ΕΛ.ΠΕ., όσο και με παλαιότερες ανακοινώσεις μου.
Χθες απλά επιβεβαιωθήκαμε και ανακοινώθηκε η αποτυχία της έκβασης του σχετικού διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η οποία θα έχει και συνέπειες στην πορεία διαμόρφωσης της νέας δομής της ΔΕΠΑ, καλούμε και πάλι την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την στάση της στην εν λόγω ιδιωτικοποίηση και την υποδειγματική μέχρι τώρα σχέση μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στα ΕΛ.ΠΕ. και να την χρησιμοποιήσει ως μοντέλο ανάπτυξης της χώρας.
Μια σχέση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπου τα μερίσματα τρέχουν και τα οικονομικά αποτελέσματα EBITDA καταγράφουν συνεχόμενα ιστορικά ρεκόρ, δεν έχει ανάγκη από traders, με κίνδυνο την απαξίωση των σύγχρονων εγκαταστάσεων των ΕΛ.ΠΕ. και την μετατροπή των Διυλιστηρίων σε αποθήκες και παλιοσίδερα.
Κοινή επιδίωξη τόσο του Κινήματος Αλλαγής, όσο και των εργαζομένων, παραμένει η διασφάλιση με κάθε τρόπο των συμφερόντων του δημοσίου στα ΕΛ.ΠΕ. και του στρατηγικού τους ρόλου στην εθνική οικονομία αλλά και την χάραξη της διεθνούς ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

www.worldenergynews.gr