Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε.

Διαφήμιση

ΔΑΝΑΪΔΩΝ 7- ΤΗΛ.2310526411 FAX 2310525926 T.K.546 26 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
E-mail evethax@otenet.gr      www.enveth.gr
Θεσσαλονίκη 28 Ιουνίου 2019

Προς: ΤΑ ΜΕΛΗ
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε.

Μετά από πολλά ερωτήματα σχετικά με την αποστολή των ΤΧΤ αρχείων από τους φορολογικούς μηχανισμούς των πρατηρίων υγρών καυσίμων στην ΑΑΔΕ , προέκυψε η ανάγκη ενημέρωσης για τον τρόπο ελέγχου από τον ίδιο τον πρατηριούχο , αν αποστέλλονται τα αρχεία αυτά και τι περιεχόμενο έχουν.
Η αποστολή και το περιεχόμενο αυτών τον αρχείων γίνεται με την ευθύνη του υπεύθυνου εγκαταστάτη του συστήματος εισροών-εκροών, του εμπορικού και του εγκαταστάτη των ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών .
Συνίσταται όμως ο συχνός έλεγχος της αποστολής , του περιεχομένου και οποιονδήποτε άλλων προβλημάτων , να γίνεται και από τον πρατηριούχο , γιατί στο τέλος φορολογικά υπεύθυνος είναι ο ίδιος.
Επίσης απευθυνθείτε στους εγκαταστάτες σας για πιο λεπτομερείς οδηγίες και απορίες.

Τα βήματα για τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ προκειμένου να ελέγξουμε την αποστολή των ΤΧΤ αρχείων από το σύστημα εισροών εκροών και από το εμπορικό είναι τα ακόλουθα:

1.Είσοδος στην παρακάτω διεύθυνση

https://www1.gsis.gr/tameiakes/myweb/esend.php
και εμφάνιση του πρώτου παράθυρου

2.Επιλογή πεδίου Επιχειρήσεις και Εισαγωγή κωδικών TAXIS

 

3.Εισερχόμαστε στην επιλογή ¨Υποβληθέντα αρχεία S.ΤΧΤ¨

4.Εδώ εμφανίζονται οι κινήσεις ανά ημέρα των στοιχείων που έχουν αποσταλεί για κάθε  φορολογικό μηχανισμό .Προσέχουμε αν υπάρχουν λάθη στην σχετική στήλη «Λάθη»

 

5.Επιλέγουμε μία εγγραφή και εμφανίζεται το ¨περιεχόμενο Ζ¨

 

  1. Εδώ πλέον μπορούμε να δούμε τις αναλυτικές εγγραφές της ημέρας, όπου εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες. Είδος παραστατικού, ημερομηνίες, κωδικός και είδος καυσίμου, ποσότητες, αξίες, ΑΦΜ εκδότη . ΑΦΜ λήπτη , ψηφιακή υπογραφή κλπ.

Α.

 

B.

 

7.Αν επιστρέψουμε στο βήμα νούμερο 5, μπορούμε να προσέξουμε ότι στο κατώτερο σημείο της σελίδας υπάρχουν φίλτρα. Από εκεί μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικές ημερομηνίες , διαφορετικούς ΦΗΜ , ημερήσια κλεισίματα Ζ κλπ.

8.Επίσης αν επιστρέψουμε πάλι στο βήμα νούμερο 3 και επιλέξουμε

”Ημερήσιο Report λιανικής πώλησης καυσίμων”  και επιλέξουμε ημερομηνία και υποβολή ερωτήματος μπορούμε να αντλήσουμε πιο εξειδικευμένες πληροφορίες. 

 

 

9.Υπάρχουν δυνατότητες πολλαπλών πληροφοριών .

Ενδεικτικά μπορούμε να δούμε ενεργές ταμειακές και ΦΗΜ , Report Δελτίων παραλαβής πώλησης καυσίμων, LPG , εκδοθέντων παραστατικών , Ζ , κλπ.

Συνίσταται η συνεργασία σας με τους υπεύθυνους εγκαταστάτες για τον έλεγχο της υποβολής των αρχείων και του περιεχομένου τους.

                                                                                           ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                                                                                                                     ΚΕΦΑΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ