Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΕΕ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάιο

ΕΕ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάιο

Διαφήμιση

18/6/2019

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκαν υψηλότερα τον Μάιο, σηματοδοτώντας την πρώτη αύξηση μετά από οκτώ μήνες πτώσης.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν 0,1% στην ΕΕ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 1,40 εκατ. οχήματα, τόνισε η Ευρωπαϊκή ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

«Η ζήτηση στην περιοχή ήταν υψηλότερη κυρίως στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπου οι ταξινομήσεις ενισχύθηκαν 6,2% τον προηγούμενο μήνα», ανέφερε η ένωση.

Οι πέντε μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ εμφάνισαν μεικτά αποτελέσματα. Η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ανακοίνωσαν χαμηλότερα μεγέθη, με τις ταξινομήσεις να υποχωρούν 7,3%, 4,6% και 1,2% αντιστοίχως,

Ωστόσο η ζήτηση αυξήθηκε 9,1% στη Γερμανία και 1,2% στη Γαλλία.

Από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες η Volkswagen ήταν η μόνη που κατέγραψε πτώση των πωλήσεων τον Μάιο, κατά 2,1%, ενώ η ζήτηση για τα οχήματα της BMW αυξήθηκε 8,8% και της Daimler κατά 0,4%.

Οι πωλήσεις της Fiat Chrysler μειώθηκαν 8,1%, ενώ οι πωλήσεις της Ford Motor υποχώρησαν 4,4%, της Peugeot αυξήθηκαν 4,3% και της Renault μειώθηκαν 3,7%.

capital.gr