Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου μειώθηκαν τον Ιούλιο, καθώς αυξάνεται η ζήτηση εγχώριων καυσίμων

Οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου μειώθηκαν τον Ιούλιο, καθώς αυξάνεται η ζήτηση εγχώριων καυσίμων

Διαφήμιση

Παρασκευή 12/06/2020 – 06:44
Οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας τον Ιούνιο αναμένεται να μειωθούν σε μόλις 4,4 εκατ. τόνους από την Βαλτική και 1,2 εκατ. τόνους από την Μαύρη Θάλασσα
Η Ρωσία ενδέχεται να μειώσει περαιτέρω τις υπερπόντιες προμήθειες πετρελαίου Ουραλίων τον επόμενο μήνα λόγω της αυξανόμενης ζήτησης από τα εγχώρια διυλιστήρια καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με τον κορωνοϊό χαλαρώνουν, ανέφεραν πηγές του Reuters.

Η ολοκλήρωση της εποχικής συντήρησης των διυλιστηρίων αναμένεται επίσης να αυξήσει την ζήτηση για το αργό από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας.
Η Ρωσία συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου τον Μάιο έως τον Ιούλιο κατά περίπου 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ως μέρος μιας συμφωνίας με άλλους παραγωγούς πετρελαίου, μια ομάδα γνωστή ως OPEC.
Η Μόσχα προχώρησε σε άρση του lockdown του κορανοϊού αυτήν την εβδομάδα.

Οι εξαγωγές Ουραλίων, της ναυαρχίδας πετρελαίου της Ρωσίας τον Ιούνιο αναμένεται να μειωθούν σε πολύμηνο χαμηλό, σε μόλις 4,4 εκατομμύρια τόνους από τα λιμάνια της Βαλτικής και 1,2 εκατομμύρια τόνους από το Novorossiisk της Μαύρης Θάλασσας.

Οι traders που είναι εξοικειωμένοι με τα σχέδια εξαγωγών ρωσικών εταιρειών πετρελαίου αναμένουν φορτία πετρελαίου από τα λιμάνια της Βαλτικής Θάλασσας για να μειωθεί περαιτέρω τον επόμενο μήνα σε περίπου 3 εκατομμύρια τόνους.

Οι χαμηλές προμήθειες πετρελαίου Ουραλίων οδήγησαν το ασφάλιστρο για το Brent στα ιστορικά υψηλά στις αρχές Ιουνίου με άνοδο 1,95 $ και 1,80 $ ανά βαρέλι λόγω έλλειψης εναλλακτικών λύσεων στην Ευρώπη.«Οι εναλλακτικές λύσεις στα Ουράλια είναι είτε ελλιπής είτε πολύ ακριβές», δήλωσε trader στη βορειοδυτική Ευρώπη.Η πρωτογενής ικανότητα διύλισης της Ρωσίας αναμένεται να μειωθεί σε 1,6 εκατομμύρια τόνους από 3 εκατομμύρια τόνους τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας και τους υπολογισμούς του Reuters.

Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες πετρελαίου θα έχουν περίπου 1,4 εκατομμύρια τόνους λιγότερο πετρέλαιο για εξαγωγή, ανέφεραν οι traders. Η αύξηση της ζήτησης βενζίνης τον Ιούνιο ήταν πάνω από τις προσδοκίες μέχρι στιγμής, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες προμήθειες σε εγχώρια διυλιστήρια, πρόσθεσαν.

www.worldenergynews.gr