Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ελληνικά Πετρέλαια Στάσεις εργασίας στα διυλιστήρια κατά της πώλησης

Ελληνικά Πετρέλαια Στάσεις εργασίας στα διυλιστήρια κατά της πώλησης

Διαφήμιση

Κυριακή, 26/08/2018
Ξεκινούν σήμερα οι στάσεις εργασίας στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Θεσσαλονίκης, που έχει προκηρύξει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ με στόχο να παρεμποδίσει τις επισκέψεις των κλιμακίων της Glencore και της Vitol, των δύο υποψήφιων για την εξαγορά του “τουλάχιστον 50,1% των μετοχών” του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων.

Για το τρέχον δεκαπενθήμερο το ΤΑΙΠΕΔ έχει προγραμματίσει επισκέψεις εκπροσώπων των δυο υποψήφιων επενδυτών, στα τρία διυλιστήρια των ΕΛ-ΠΕ και οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας :

Δευτέρα 27/8 και ώρες 10:00 έως 14:00 στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και Ελευσίνας, καθώς και στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Μαρούσι
Τρίτη 28/8 και ώρες 10:00 έως 14:00 στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης
Δευτέρα 3/9 και ώρες 10:00 έως 14:00 στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και Ελευσίνας όπως και στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Μαρούσι και
Τρίτη 4/9και ώρες 10:00 έως 14:00 στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης.
Σκοπός των κινητοποιήσεων είναι η παρεμπόδιση εισόδου των απεσταλμένων στελεχών των δύο ομίλων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε συγκεντρώσεις στις πύλες των διυλιστηρίων. Σε ανάλογες κινήσεις είχαν προβεί και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για να αποτρέψουν τις επισκέψεις επενδυτών στις υπό πώληση λιγτιτικές μονάδες, χωρίς οι πράξεις αυτές να φέρουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Το Σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση του ομίλου και προτιμά τη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος με την ισχυρή παρουσία του ομίλου Λάτση, τόσο σε μετοχικό επίπεδο όσο και στο μάνατζμεντ.

Το Σωματείο έχει αποστείλει εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας να παγώσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Οι δεσμευτικές προσφορές εκτιμάται ότι μπορεί να κατατεθούν μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: Businessenergy.gr