Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Energean Oil & Gas: Ξεκίνησε τις σεισμικές έρευνες στα θαλάσσια οικόπεδα του Μαυροβουνίου – Στο τρίτο τρίμηνο του 2019 τα αποτελέσματα

Energean Oil & Gas: Ξεκίνησε τις σεισμικές έρευνες στα θαλάσσια οικόπεδα του Μαυροβουνίου – Στο τρίτο τρίμηνο του 2019 τα αποτελέσματα

Διαφήμιση

Κωνσταντίνος Φιλίππου
08 02 2019 | 07:48
Έπιασε δουλειά η Energean Oil & Gas και στο Μαυροβούνιο βάζοντας πλώρη για τον εντοπισμό νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Η ελληνική εταιρία και μοναδική παραγωγός πετρελαίου στη χώρα μας, ξεκίνησε τις σεισμικές έρευνες έχοντας τες αναθέσει στην νορβηγική PGS, η οποία έφερε το ειδικό σκάφος «Ράμφορμ Τιτάν». Από χθες με τα ειδικά επιστημονικά όργανα άρχισε τη συλλογή γεωφυσικών δεδομένων από το βυθό της Αδριατικής Θάλασσας στα ανοικτά των ακτών του Μαυροβουνίου.

Το «Ράμφορμ Τιτάν» προσέγγισε την Τετάρτη τη θαλάσσια περιοχή του Μαυροβουνίου και αγκυροβόλησε περίπου ένα μίλι από την ακτή, κοντά στο λιμάνι του Μπαρ.

Η Energean Oil & Gas είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό του 2014 που έκανε το Μαυροβούνιο και υποβάλλοντας προσφορές χτύπησε δύο θαλάσσιες περιοχές συνολικής έκτασης 338 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τον Μάρτιο του 2017 σύναψε τις συμβάσεις παραχώρησης των δικαιωμάτων ερευνών κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Οι περιοχές θεωρούνται ελπιδοφόρες, και σύμφωνα με πληροφορίες, ανεξάρτητος οίκος εκτιμά για πιθανόν 1,8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια δυνητικών πόρων φυσικού αερίου και 144 εκατ. βαρέλια πετρελαίου. Ο γύρος των ερευνών στο Μαυροβούνιο έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλων παικτών. Στις γειτνιάζουσες περιοχές της Energean Oil & Gas, δύο μεγάλοι ενεργειακοί κολοσσοί η κοινοπραξία ENI – Novatek έχουν τέσσερα θαλάσσια οικόπεδα για τα οποία ολοκλήρωσαν πρόσφατα τις σεισμικές έρευνες.

Η προγραμματισμένη έρευνα της PGS για λογαριασμό της Energean Oil & Gas θα ολοκληρωθεί εντός του μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου θα συλλεχθούν γεωφυσικά δεδομένα 3D από τις δύο περιοχές σε συνολική έκταση 338 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στο τμήμα μεταξύ Μπαρ και Μπούντβα.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς, για την ακρίβεια στο τέλος του τρίτου τριμήνου η Energean Oil & Gas θα έχει στη διάθεση της τα ευρήματα των σεισμικών ερευνών.

energypress.gr