Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Επαφές της BP για επενδύσεις σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε πρατήρια καυσίμων

Επαφές της BP για επενδύσεις σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε πρατήρια καυσίμων

Διαφήμιση
Η BP βρίσκεται σε συνομιλίες με κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, για να προσφέρει σταθμούς επαναφόρτισης μπαταριών στο δίκτυο της πρατήριων καυσίμων ανά τον κόσμο, καθώς επιδιώκει να επωφεληθεί από τη σταδιακή απόσυρση των πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων οχημάτων.
 
Η αναμενόμενη ταχεία ανάπτυξη της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων τις επόμενες δεκαετίες, απειλεί το επιχειρηματικό μοντέλο των πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς η ζήτηση για τα καύσιμα, μπορεί να φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα από τα τέλη του 2020, σύμφωνα με εκτιμήσεις ορισμένων εταιρειών πετρελαίου.
 
Προσβλέποντας σε ένα κομμάτι της αναπτυσσόμενης αγοράς, η BP εξετάζει τρόπους να εμπλακεί στον τομέα. Η Shell έχει ήδη ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης μπαταριών σε μερικά από τα πρατήρια καυσίμων της στη Βρετανία και την Ολλανδία.
 
Ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες δεκαετίες, ιδιαίτερα στις πόλεις, με την BP να υπολογίζει ότι θα φθάσουν τα 100 εκατομμύρια μέχρι το 2035, από 1,2 εκατομμύρια το 2015. Η BP μαζί με τους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένης της Shell, δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε ένα σαφές πλάνο, ως προς την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας όπως η ηλιακή και η αιολική.

πηγή: bankingnews.gr