Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Επίθεση ενόπλων σε αγωγό πετρελαίου στην Υεμένη

Επίθεση ενόπλων σε αγωγό πετρελαίου στην Υεμένη

Διαφήμιση

12 06 2019 | 10:15
Οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικά και ανατίναξαν τον αγωγό. Οι τοπικές δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να βρουν τους μαχητές που είχαν οργανώσει την επίθεση.

Άγνωστοι μαχητές ανατίναξαν έναν αγωγό πετρελαίου στην περιοχή Σαμπγούα στη νοτιοανατολική Υεμένη, σύμφωνα με όσα ανέφερε μια πηγή στην τοπική αυτοδιοίκηση την Τρίτη.

«Οι μαχητές ανατίναξαν έναν αγωγό πετρελαίου κοντά στην πόλη Αρ Ράουντα στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαμπγούα, που εκτείνεται από τον πετρελαϊκό τομέα S2 στην πόλη Άκλα, στον τομέα Ιγιάζ στην περιοχή Τζαρντάν βόρεια της Ατάκ και από εκεί στην περιοχή Αν Νάιμα, η οποία βρίσκεται δίπλα σε λιμάνι στις ακτές της Αραβικής Θάλασσας», ανέφερε η πηγή.

Η πηγή πρόσθεσε ότι οι τοπικές δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να βρουν τους μαχητές που είχαν οργανώσει την επίθεση στον αγωγό.

Ο πόλεμος μεταξύ των Χούθι και των στρατευμάτων που ήταν πιστοί στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση κλιμακώθηκε το Μάρτιο του 2015, όταν ο πρόεδρος Μανσούρ Χαντί κατέφυγε στη Σαουδική Αραβία. Ύστερα από το συγκεκριμένο γεγονός, ένας διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας προσπαθεί να εξουδετερώσει τους αντάρτες και να επαναφέρει την νόμιμη κυβέρνηση.

Η σύγκρουση στην Υεμένη έχει εξελιχθεί στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, τα οποία αναφέρουν πως 14 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στο χείλος της πείνας.

Τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, τα αντίπαλα μέρη στη σύγκρουση στην Υεμένη συναντήθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γεγονός το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στην Στοκχόλμη. Κατάφεραν να καταλήξουν σε ορισμένες σημαντικές συμφωνίες, ιδίως για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός, ανταλλαγή κρατουμένων και ανοιχτών ανθρωπιστικών διαδρόμων στην πόλη Αλ Χουντάιντα.

(Sputnik Greece)