Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ερντογάν: Θα κάνουμε γεωτρήσεις σε όλες τις περιοχές που καθορίσαμε

Ερντογάν: Θα κάνουμε γεωτρήσεις σε όλες τις περιοχές που καθορίσαμε

Διαφήμιση

10 12 2019
Στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης αναφέρθηκε εκ νέου σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένοντας σε όλες του τις αξιώσεις.

“Κάποιοι ενοχλήθηκαν από το βήμα μας στη Λιβύη. Όλοι ενώθηκαν εναντίον μας. Η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι, το Ισραήλ και η Αίγυπτος, όλοι στράφηκαν εναντίον μας”, δήλωσε στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι “με τα γεωτρύπανα μας και με αυτό που θα πάρουμε, θα κάνουμε γεωτρήσεις σε όλες τις περιοχές που καθορίσαμε και στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρότεινε μια συμφωνία στην ανατολική Μεσόγειο καζάν καζάν (win-win).

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ δεν είναι αναγνωρισμένος ηγέτης στη Λιβύη. Επανέλαβε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξει την λιβυκή Kυβέρνηση Eθνικής Eνότητας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, βάσει των όρων πρόσφατης συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών.

“Αν η Λιβύη διατυπώσει ένα τέτοιο αίτημα, θα μπορέσουμε να στείλουμε (στρατιωτικό) προσωπικό μας, κυρίως καθώς έχουμε συνάψει μια στρατιωτική συμφωνία”, δήλωσε ο Ερντογάν.

energypress.gr