Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Έσβησε τα πρωινά κέρδη του το πετρέλαιο

Έσβησε τα πρωινά κέρδη του το πετρέλαιο

Διαφήμιση

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους παρέμεινε το πετρέλαιο, εν μέσω ανησυχιών για την αυξημένη παραγωγή παγκοσμίως και εν αναμονή της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στις αρχές Δεκεμβρίου 2018.

Το αργό έσβησε τα πρωινά κέρδη +2%. Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,3% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,30 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο στα 51,64 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον Νοέμβριο του 2018, αγγίζοντας τα 11,1 με 11,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Η παραπάνω είδηση έρχεται λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, όπου αναμένεται να ανακοινώσουν μείωση στην παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να αποφύγουν μία νέα υπερπροσφορά στην αγορά.

Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους και στη Σύνοδο Κορυφής των G20 αργότερα εντός της εβδομάδας, καθώς η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, με τον Κινέζο ομόλγό του, Xi Jinping, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα σις δύο χώρες.

Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου έχουν απωλέσει σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας τους, εξαιτίας της αυξημένης προσφοράς και τις αδυναμίας των χρηματιπιστωτικών αγορών.

Η αμερικανική τράπεζα Jefferies χαρακτήρισε τη διόρθωση των τιμών ως «ιστορικής αναλογίας», συγκρίνοντάς την ακόμα και με τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

ΠΗΓΗ:www.newmoney.gr