Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Εβδομαδιαίες απώλειες 4,6% στο πετρέλαιο

Εβδομαδιαίες απώλειες 4,6% στο πετρέλαιο

Διαφήμιση

Υψηλές απώλειες σε εβδομαδιαία βάση είχε το πετρέλαιο.

Οι επενδυτές εμφανίστηκαν αρκετά διστακτικοί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς από τη μία πλευρά υπήρξαν ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία αλλά και για το διαφαινόμενο αδιέξοδο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναφορικά με τις εμπορικές τους σχέσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent εμφάνισε κέρδη της τάξης του 0,8% στα 62,12 δολάρια, ενώ για την εβδομάδα είχε απώλειες σχεδόν 1%.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό, το οποίο ολοκλήρωσε την προηγούμενη συνεδρίαση με απώλειες -2,5%, κατέγραψε οριακή άνοδο 0,11% στα 52,70 δολ. ανά βαρέλι και ολοκλήρωσε την εβδομάδα με απώλειες της τάξης του 4,6%.

«Οι τιμές του πετρελαίου επέστρεψαν στα χαμηλότερα επίπεδα τις εβδομάδας, καθώς το ενδεχόμενο επιβράδυνση της ανάπτυξης θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μία επιστροφή στην αύξηση των αποθεμάτων», σχολίασε ο αναλυτής αγορών της Oanda, Edward Moya.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ενδέχεται να μην υπάρξουν συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του πριν από την 1η Μαρτίου, όταν και ολοκληρώνεται η εμπορική εκεχειρία ανάμεσα στις δύο χώρες, προκαλώντας ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για την πιθανή επιβολή νέων δασμών.

Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, κατέστησε σαφές ότι η συνάντηση των δύο προέδρων θα πραγματοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που μείνουν ανεπίλυτα ζητήματα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

newmoney.gr