Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η Exxon Mobil ετοιμάζει πετρελαϊκό deal στην Μαυριτανία

Η Exxon Mobil ετοιμάζει πετρελαϊκό deal στην Μαυριτανία

Διαφήμιση
Η Exxon Mobil βρίσκεται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για την έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μαυριτανία, στην πρώτη της «είσοδος» στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, δήλωσε ο διευθυντής πετρελαίου, ενέργειας και ορυχείων της Μαυριτανίας.
 
Εκπρόσωπος της Exxon Mobil αρνήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία, αλλά δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη δραστηριότητες γεώτρησης στη Μαυριτανία. Το ενδιαφέρον για τα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανοικτή θάλασσα της Μαυριτανίας και της γειτονικής Σενεγάλης έχει αυξηθεί μετά τις μεγάλες ανακαλύψεις  από τις Cairn Energy και Kosmos Energy οι οποίες συνεργάστηκαν με την BP σε ξεχωριστά έργα τα τελευταία τρία χρόνια. Και οι δύο αναμένεται να ξεκινήσουν την παραγωγή την επόμενη δεκαετία.
 
Η βρετανική BP αναπτύσσει ήδη ένα μεγάλο έργο φυσικού αερίου και η γαλλική Total έχει αγοράσει πολλές άδειες εξερεύνησης και στις δύο χώρες.
«Συμφωνήσαμε με τους όρους των τριών μπλόγκ», δήλωσε ο Moustapha Bechir, γενικός διευθυντής της Μαυριτανίας για το πετρέλαιο, την ενέργεια και τα ορυχεία στο περιθώριο μιας διάσκεψης του Συμβουλίου πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ντακάρ. Είπε ότι και η Exxon θα υπογράψει σύντομα συμφωνία.
 
Οι ειδικοί περιγράφουν τα βαθέα ύδατα ως το επόμενο μεγάλο σύνορο στην ενεργειακή διάτρηση, αν και το πραγματικό μέγεθος των κοιτασμάτων δεν είναι ακόμη γνωστό. Η BP το επόμενο έτος σχεδιάζει να λάβει μια τελική απόφαση επένδυσης για ένα έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNGL) το οποίο θα μεταφέρει αέριο της Δυτικής Αφρικής σε όλο τον κόσμο.
 
πληροφορίες: Reuters, worldenergynews.gr