Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ExxonMobil: Ετοιμάζει 1.600 απολύσεις στην Ευρώπη

ExxonMobil: Ετοιμάζει 1.600 απολύσεις στην Ευρώπη

Διαφήμιση

Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ExxonMobil, μια από τις λεγόμενες «επτά μεγάλες», ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταργήσει 1.600 θέσεις εργασίας ως τα τέλη του 2021 στην Ευρώπη.

O αριθμόw που αναλογεί σε κάτι περισσότερο από το 11% του εργατικού δυναμικού της στη Γηραιά Ήπειρο, στο πλαίσιο της ευρύτερης διαδικασίας μείωσης του λειτουργικού της κόστους

 

«Ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού στα προϊόντα της ExxonMobil έκανε ακόμη πιο επείγον το έργο που βρισκόταν σε εξέλιξη για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας» της επιχείρησης, εξήγησε η διεύθυνση της εταιρείας, η οποία απασχολεί περίπου 14.000 ανθρώπους στην Ευρώπη.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως τη γεωγραφική κατανομή των υπό κατάργηση θέσεων, όμως σημείωσε πως θα εξαρτηθούν από «το εμπορικό αποτύπωμα και τις συνθήκες της αγοράς» σε κάθε χώρα, τονίζοντας πως η Ευρώπη παραμένει «σημαντική αγορά» για αυτή, όπως «έδειξαν οι πρόσφατες μεγάλες επενδύσεις» που έκανε.

“Πρέπει να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα και τα κόστη”

«Ωστόσο, είναι απαραίτητες σημαντικές ενέργειες αυτή τη στιγμή για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά μας ως προς τα κόστη», προκειμένου η εταιρεία να μπορέσει να ξεπεράσει τις «άνευ προηγουμένου συνθήκες της αγοράς», πρόσθεσε η διεύθυνση της ExxonMobil, η οποία απασχολεί περίπου 75.000 υπαλλήλους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας NextEra Energy, η οποία ειδικεύεται στα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά ενεργειακά συστήματα, ξεπέρασε για πρώτη φορά αυτή της ExxonMobil, παρά τη χαώδη διαφορά ανάμεσα στον τζίρο και τα κέρδη της από τα αντίστοιχα μεγέθη της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αγγλο-ολλανδικός γίγαντας Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει ως το 2022 από 7.000 ως 9.000 θέσεις εργασίας, αριθμό που αποτελεί το 10% του εργατικού δυναμικού του. Ο όμιλος πετρελαϊκών υπηρεσιών Schlumberger του Τέξας θα καταργήσει 21.000 θέσεις εργασίας — πρόκειται για το ένα τέταρτο του εργατικού του δυναμικού —, ενώ ο βρετανικός όμιλος BP ετοιμάζεται να καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας διεθνώς, που αντιστοιχούν στο 15% του εργατικού του δυναμικού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ